Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 30-01-2008

Automobilist met mazzel

DWINGELOO Dinsdagmiddag reed een 43-jarige man uit Darp met zijn auto over de Spieregerweg. Daar raakte hij in een bocht de controle over de auto kwijt en raakte van de weg. Via een boom kwam de auto op het dak terecht. De bestuurder bleef wonderwel ongedeerd. Na een check door ambulancepersoneel mocht hij gewoon naar huis. (08-108033)

Bloedproef afgenomen van automobilist

EMMEN Dinsdagavond reed een 26-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Veldlaan. Daar reed hij tegen een verkeersbord aan waarna getuigen de politie belden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Vanwege het gebruik van alcohol en medicijnen heeft een arts een bloedproef genomen. (08-108128)

Politie onderzoekt brand gestolen bestelauto

KLAZIENAVEEN/MEPPEL Dinsdagavond werd op de Zomerdijk een brand gemeld in een bestelauto. De brandweer bluste de brand. De bestelauto is eerder op de avond gestolen bij een bedrijf in Klazienaveen. De politie onderzoekt deze zaak, waarbij we uitgaan van brandstichting. (08-108126)

Politie zoekt getuigen autobrand

HOOGEVEEN Vrijdagnacht rond halfzes is brand ontstaan in een personenauto aan de Helios. Daardoor zijn meerdere autos beschadigd. De politie is bezig met het onderzoek en vraagt daarom of er eventueel getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld. Mensen die informatie hebben over deze brand worden verzocht om contact te zoeken met de politie van de basiseenheid Hoogeveen Oost - Midden Drenthe via telefoon 09i00 8844.(08-107087)

Politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding

SPIER Dinsdagavond is een 36-jarige man uit Meppel bekeurd voor een snelheidsovertreding. De man reed met 181 km/u over de A28 ter hoogte van Spier. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-108101)

Politie onderzoekt twee inbraken in Wezup

WEZUP In nacht van maandag op dinsdag is in twee restaurants aan de Wezuperstraat ingebroken. De daders zijn binnengekomen door de deur open te breken. Uit een restaurant is geld gestolen. Bij het andere restaurant zijn ook sigaretten gestolen. (08-107878/ 08-107882)

Man aangehouden na huiselijk geweld

Assen Dinsdagavond heeft de politie een 58-jarige man thuis aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou zijn partner hebben mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-108130)

Auto brandt uit na boren in brandstoftank

ERICA Dinsdagmiddag is aan de Meineszstraat een auto uitgebrand. De 20-jarige eigenaar zou de auto naar de sloop brengen. Om de resterende benzine af te tappen boorde hij een gaatje in de benzinetank. De hitte van de boor liet de benzine ontvlammen, waarna de auto uitbrandde. (08-108021)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.