Vodafone Nederland en Blyk tekenen MVNO-contract

30/01/2008 11:16



Vodafone Libertel NV



30 januari 2008 - Vodafone Nederland en Blyk maken vandaag bekend een MVNO-overeenkomst te hebben getekend. Blyk zal de Nederlandse markt als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) betreden en daarbij gebruik maken van het Vodafone netwerk. Blyk zal naar verwachting in de tweede helft van 2008 in Nederland van start gaan.

Blyk is het nieuwe mobiele netwerk voor 16-24 jarigen dat zijn inkomsten verkrijgt uit advertenties. Blyk koppelt jonge mensen aan merken die zij leuk vinden en geeft hen elke maand gratis belminuten en SMS'jes. Blyk is in 2006 in Finland opgericht en is operationeel in de UK. De verdere uitbreiding naar de rest van Europa begint dus later dit jaar in Nederland. Andere Europese markten worden door Blyk overwogen.

Anthony Hellegers, Directeur Strategy, Wholesale, Legal & Regulatory van Vodafone Nederland: "Verleden jaar hebben we bekend gemaakt dat wij een blijvende positie willen innemen in de MVNO-markt in Nederland door te werken met een 'partnership' model en door het aanbieden van de beste netwerkkwaliteit. We zijn vereerd dat dit wordt erkend en dat Blyk Vodafone Nederland heeft verkozen voor de start van zijn activiteiten in Nederland."

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel 241 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 39 landen.