Waterschap Groot Salland

`Veiligheid en Schoon water belangrijkste taken waterschap'

Laatste wijziging: 30 januari 2008
Uitkomsten Groot Sallands Burgerpanel

De uitkomsten van de eerste peiling van het Groot Sallands Burgerpanel zijn bekend. De peiling vond afgelopen najaar plaats onder willekeurig geselecteerde inwoners uit het waterschapsgebied. Groot Salland introduceerde dit eerste digitale waterschapspanel van Nederland, omdat het wil weten of burgers tevreden zijn over de werkzaamheden en dienstverlening.

burgerpanel-1.jpg (217 Kb) Uit de peiling kwam naar voren dat de panelleden `Veiligheid' en `Schoon water' de belangrijkste taken en werkvelden van het Waterschap Groot Salland vinden. De thema's `Ruimte voor water' en `Genieten van water' (recreatie) scoorden ook hoog, echter wel iets lager.
Burgers willen vooral informatie over de toestand van dijken en kaden in de buurt en over concrete projecten op het gebied van veiligheid. Tevens bracht de eerste peiling naar voren dat er nog altijd verwarring bestaat over de rollen en taakverdeling tussen waterschap en waterbedrijf.

Bereik communicatiemiddelen
Panelleden hebben het vaakst iets gezien, gehoord of gelezen over de kwaliteit van zwemwater, dijken en kaden en de waterschapsbelasting. De belangrijkste informatiebronnen over waterschapsgerelateerde onderwerpen zijn de regionale dagbladen en het nieuwe huis-aan-huismagazine `Gewoon Water' dat wordt uitgegeven door Groot Salland.
Men heeft een lichte voorkeur voor de traditionele communicatiemiddelen, zoals regionale kranten, huis-aan-huisbladen en papieren nieuwsbrieven als het gaat om informatievoorziening over en door Groot Salland. De website van het waterschap en digitale nieuwsbrieven zijn echter steeds meer in opkomst.

Aanmelden kan nog steeds
Het Waterschap Groot Salland is het eerste waterschap in Nederland dat een digitaal waterschapspanel heeft samengesteld. Een peiling bestaat uit 40 vragen over waterschapsgerelateerde onderwerpen. In totaal voert Groot Salland vier keer per jaar een peiling uit. Invullen neemt ongeveer tien minuten per keer in beslag.
GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog altijd aanmelden via de website van het waterschap, www.wgs.nl/burgerpanel.
De onderzoeksresultaten worden door het waterschapsbestuur besproken. Daar waar mogelijk wordt er actie op ondernomen.

Klik hier voor de onderzoeksresultaten.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl