Gemeente Schiedam


Januari

Kadewerkzaamheden door Hoogheemraadschap van Delfland

30 januari 2008

Werkzaamheden boezemkade Oost-Abtspolder
Het Hoogheemraadschap van Delfland start begin februari 2008 start met werkzaamheden aan de boezemkade in de Oost-Abtspolder langs de Schie. Het gaat om het gebied vanaf scheepswerf De Hoop tot aan de Doenkadebrug.

De kade is getoetst op stabiliteit en uit die toetsing is gebleken dat hij op bovengenoemde locatie in de toekomst niet meer voldoende veiligheid kan bieden. De binnenberm (de landzijde van de kade) zal worden verflauwd door het aanbrengen van klei, ter verhoging van de stabiliteit. Ongeveer een jaar geleden is, na een plaatselijke afschuiving van het buitentalud, al een tijdelijke verbetering aan de kade aangebracht om de veiligheid te vergroten.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juli 2008 afgerond.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Tijdens de werkzaamheden worden er bomen gekapt op de kade. Deze bomen vormen namelijk een risico voor de veiligheid. Wanneer er, bijvoorbeeld tijdens een storm, bomen omwaaien ontstaat er een kuil in de kade waardoor de kans op overlopen, erosie of bezwijken van de kade sterk wordt vergroot. Samen met de gemeente is zorgvuldig gekeken welke bomen wel en welke niet gekapt moeten worden. Delfland zal het kappen van bomen tot een minimum beperken. Rondom het Veerhuis worden vanuit cultuurhistorisch oogpunt geen bomen gekapt. Delfland zorgt voor het planten van nieuwe bomen in de polder, als de werkzaamheden zijn afgerond.

Het wandelpad, dat bovenop de kade is gelegen, wordt om veiligheidsredenen tijdens de uitvoering van de kadeverbetering afgesloten. Na afronding van de werkzaamheden is het pad weer onveranderd toegankelijk.

De aan- en afvoer van het werkverkeer vindt plaats via de Matlingeweg en Schiekade en via het DOP-NOAP-terrein (de voormalige stortplaats).

Vragen en meer informatie

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Esmeralda Jansens (projectmedewerker) van het Project- en Ingenieursbureau van Delfland via telefoonnummer (015) 270 1917.