Gemeente Schiedam


Januari

Werkzaamheden aan polderkade Noord-Kethelpolder

30 januari 2008

Het Hoogheemraadschap van Delfland start begin februari 2008 met werkzaamheden aan de polderkade van de Noord-Kethelpolder langs de Poldervaart vanaf het spoor tot aan de molengang. De kade is getoetst op stabiliteit en uit die toetsing is gebleken dat hij op bovengenoemde locatie niet meer voldoende stabiliteit en dus veiligheid biedt. Daarom zijn er werkzaamheden gepland, waarbij de kruin (bovenkant) van de kade wordt verhoogd en het binnentalud (de landzijde van de kade), door middel van het opbrengen van klei, wordt verflauwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november 2008 afgerond.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Tijdens de werkzaamheden wordt er één boom gekapt op de polderkade. Deze boom vormt namelijk een risico voor de veiligheid van de kade. Wanneer de boom, bijvoorbeeld tijdens een storm, omwaait ontstaat er een kuil in de kade waardoor de kans op overlopen, erosie of bezwijken van de kade sterk wordt vergroot. Na afronding van de werkzaamheden zorgt Delfland voor het planten van drie nieuwe bomen in de polder. Het wandelpad, dat bovenop de kade is gelegen, wordt om veiligheidsredenen tijdens de uitvoering van de kadeverbetering afgesloten. Na afronding van de werkzaamheden komt er een vernieuwd wandelpad.

De aan- en afvoer van het werkverkeer vindt plaats via een tijdelijke dam, die aangelegd is vanaf het DOP-NOAP-terrein (voormalige stortplaats) ten oosten van de kade.

Vragen en meer informatie
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Esmeralda Jansens (projectmedewerker) van het Project- en Ingenieursbureau van Delfland via telefoonnummer (015) 270 1917.

Een kaartje waarop de het gebied waar de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd staat aangegeven, is geplaatst op de gemeentelijke website www.schiedam.nl.