Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Kick-off Taskforce Taxivisie

Toespraak | 29-01-2008 | Den Haag | Staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa

Alleen de uitgesproken tekst geldt.

Dames en heren,

Allemaal van harte welkom op het ministerie. De heer Zaaijer en ik hebben het initiatief voor deze taskforce genomen omdat wij met een breed gedragen en toekomstvaste visie, de taxiwereld richting willen geven. Die visie delen we volgens mij allemáál met elkaar: iedereen hier wil een goed functionerende en stabiele taxiwereld. Het is de reden dat u heeft toegezegd mee te willen werken en mee te denken in de Taskforce Taxivisie.

Het worden een paar spannende, drukke maar zeker ook enerverende maanden. U kent het gezegde: Bloed, zweet en tranen. Hopelijk alleen in figuurlijke zin, maar het zal niet makkelijk zijn. Met ons allen zullen we de schouders er flink onder moeten zetten om vóór de zomer een taxivisie aan de Tweede Kamer te kunnen aanbieden. Ik besef me dat het een ambitieuze opgave is om deze korte termijn met een integrale visie op het taxibeleid te komen.

Toch heb ik er absoluut alle vertrouwen in dat ons dat met gaat lukken. Wees creatief, durf buiten de gebaande paden te treden en ik weet zeker dat het resultaat er naar zal zijn. Het is geweldig dat u de tijd wilt nemen en uw hersens wilt breken op deze uitdagende klus. Goed om te zien dat naast vertegenwoordigers van de taxibranche ook de consumenten en de grote steden met ons mee willen denken en werken.

Parallel aan deze Taskforce, vooral gericht op de straattaxi, zal ook een Ronde Tafel van start gaan die zich zal richten op het contractvervoer. Op het eind voegen we beide trajecten samen, zodat er één integrale visie op het gehele taxibeleid aan de Kamer kan worden aangeboden.

Welke kant de visie inhoudelijk op gaat, daar valt nu natuurlijk nog weinig over te zeggen. Het is uw taak om die vorm te geven, en ik hoop dat u zich daar vol enthousiasme aan wijt. Bij elkaar is het een mooie diverse groep, dus het moet gek lopen willen daar geen interessante en constructieve ideeën uitkomen.

Ik wens u veel succes!

Dank u wel.

Verwante onderwerpen


* Taxi