Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 30-01-2008

Verkeersongeval

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend kreeg de politie een melding dat aan Kruisingsvlak Grote-Beer met de Buurtlaan-Oost, een verkeersongeval had plaatsgevonden.

Omstreeks 08.10 uur kwam de melding binnen. Een 24-jarige vrouw uit Veenendaal reed over de Grote Beer, komende uit de richting Handjesgras. Zij sloeg linksaf de Buurtlaan-Oost in. Zij verleende hier geen voorrang aan de voor haar in tegenovergestelde richting komende 22-fietser uit Veenendaal, die op dezelfde weg over het fietspad reed. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Ook is er een Ambulance ter plaatse geweest, deze heeft de fietser meegenomen naar het ziekenhuis te Ede. Na controle bleek dat bleek dat fietser geen beenfractuur had, maar een kneuzing en een verrekte rugspier.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE- Op dinsdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 10.00 uur en 12.00 uur heeft de politie aan de Arnhemseweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 853 automobilisten gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren 11 automobilisten die harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u.

Winkeldief

VEENENDAAL- In een winkel aan de Hoofdstraat is op dinsdagmiddag een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 16.00 uur was een 15-jarige verdachte uit Veenendaal aan het winkelen met een vriendin. Beide meisjes hadden een identieke handtas bij zich. De vriendin van de verdachte liep met het gestolen goed in haar tas de winkel uit, waarop het alarm reageerde. Vervolgens kwam de vriendin van de verdachte terug en hierop wisselde zij hun tassen, waarop de vriendin van de verdachte is weg gelopen. Haar signalement is als volgt; ongeveer 15 jaar oud en een slank postuur. Ze heeft bruin haar tot halverwege haar rug en droeg een witte jas, witte sjaal en korte zwarte laarzen. Heeft u informatie over deze winkeldiefstal, belt u dan met de politie via 0900-8844. Tegen het 15-jarige meisje is een proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de vriendin van de verdachte.

Vernieler ruit

VEENENDAAL- In de nacht van dinsdag op woensdag is een man aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit.

Omstreeks 01.35 uur is een 20-jarige man uit Veenendaal bij zijn woning aangehouden. De man had een baksteen door een ruit van een horecagelegenheid aan de Achterkerkstraat gegooid. De politie achterhaalde zijn identiteit en hield hem aan. De man is ingesloten en er is een proces-verbaal opgemaakt.

Winkel diefstal

VEENENDAAL- Oplettend winkelpersoneel heeft op dinsdagmiddag een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 13.10 uur werd een 24-jarige vrouw uit Rhenen aan de Passage aangehouden. De vrouw had levensmiddelen uit de winkel genomen en was zonder te betalen naar de uitgang van de winkel gegaan. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt.

Dierenmishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE- Agenten hebben op dinsdagmiddag vier verdachten aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

Omstreeks 14.25 uur zagen surveillerende agenten drie jongens, in een weiland ter hoogte van de kruising Wijkerweg/Landscheidingsweg, schapen in een weiland opjagen. Een jongen maakte hiervan opnames met zijn mobile telefoon. Hierop hebben de agenten de jongens, drie 12-jarige en een 13-jarige allemaal afkomstig uit Wijk bij Duurstede, aangehouden en een proces-verbaal opgemaakt.