Gemeente Deventer

beschikbaar

Eerste Economische Barometer online beschikbaar

De eerste uitgave van de Economische barometer maakt duidelijk hoe de Deventer Economie er in hoofdlijnen voor staat. In de barometer wordt een beeld gegeven van de stand van zaken en de ontwikkeling van een aantal belangrijke factoren. Zo komt aan bod welk type bedrijven in de gemeente is gevestigd, welke bedrijfstakken voor de grootste werkgelegenheid zorgen en welke mogelijkheden er zijn voor ondernemen in Deventer. Maar ook hoe het is gesteld met de Deventer beroepsbevolking. Wie werken er en wat is de leeftijdsopbouw en het opleidingsniveau. Daarnaast geeft de peiling informatie over onder andere het ondernemingsklimaat en de aantrekkelijkheid van de stad voor bezoekers.

Deze gegevens zijn nuttig voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld als achtergrondinformatie voor bedrijven die overwegen zich in Deventer te vestigen, of beleidsmakers die door trends te analyseren in een vroeg stadium negatieve ontwikkelingen kunnen bijsturen.

De barometer is een eerste stap naar het uiteindelijke doel van de gemeente, namelijk samen met onderwijs en bedrijfsleven komen tot een jaarlijks onderzoek, waarmee een nauwkeuriger beeld van toekomstige ontwikkelingen in de Deventer economie ontstaat.

Met deze barometer heeft de gemeente een instrument waarmee ze in de toekomst nog beter de vinger aan de pols kan houden.

Op de betreffende pagina kunt u de Economische Barometer 2008 downloaden >>

De plussen en de minnen

overzicht van plussen en minnen

Publicatiedatum: 30-1-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 30 januari 2008