Persberichten Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht, 30-01-2008

Diefstal

ZEIST- Aan de Bothalaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee verdachten aangehouden op verdenking van scooterdiefstal én diefstal uit een auto.

Agenten kregen melding en hebben omstreeks 02.30 uur de omgeving afgezocht naar mogelijke verdachten. Op de van Rhenenweg met de hoek op de Bergweg werden twee verdachten gesignaleerd die aan het signalement voldeden. Eveneens werd hier ook de scooter aangetroffen. Hierop zijn de jongens aangehouden op verdenking van diefstal. Tijdens het fouilleren werden goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig waren van diefstal. Toen een van de agenten op vervoer van de scooter stond te wachten werd hij aangesproken door een buurtbewoner waarbij was ingebroken in zijn auto. Hierop werd in de omgeving gezocht naar goederen. Deze werden aangetroffen op de plek waar de verdachten waren aangehouden. De verdachten zijn verhoord en ingesloten.

Verkeersongeval

HUIS TER HEIDE- Aan de Amersfoortseweg heeft op dinsdag aan het eind van de ochtend een ongeval plaatsgevonden.

Rond 11.55 uur reed een 47-jarige man uit Zeist in zijn busje uit de richting van Amersfoort over de Amersfoortseweg en reed in de richting van Utrecht. Een 49-jarige man uit Oosterbeek reed in zijn personenauto uit de Zandbergenweg en reed in de richting van Den Dolder over de Dolderseweg. Toen het verkeer naar rechts groen kreeg reed de 49-jarige man mogelijk door rood licht. Op het midden van de kruising reed hij tegen de rechter zijkant van de auto van de 47-jarige man, met een aanrijding als gevolg. Ambulance personeel heeft beide betrokken ter plaatse onderzocht. De 47-jarige man is meegenomen naar het Diakonessen ziekenhuis in Zeist. Hier bleek dat hij aan het ongeval gekneusde ribben heeft opgelopen.

Koekverkoper aangehouden

ODIJK- Op de Prins Bernhardlaan is op dinsdagavond een jongen aangehouden omdat hij zonder vergunning koeken aanbood.

Omstreeks 19.55 uur werd een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangetroffen op de

Prins Bernhardlaan. De jongen kon geen vergunning aantonen en hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen.