Gemeente Zijpe


2008-01-29 Bedrijfsbezoek college B&W firma Boji

Enkele keren per jaar brengt het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan een bedrijf. Dinsdag 29 januari 2008 was het college te gast bij Boji in Schagerbrug.

In het gloednieuwe pand (opening februari 2007) aan de Handelsweg nummer 5 is dit bedrijf gevestigd. Het bedrijf verkoopt exclusieve tuinmaterialen. Zij leveren niet rechtstreeks aan de consument maar aan hoveniers en tuinarchitecten.

Jan en Lia Dekker, eigenaars van Boji noemen zichzelf leverancier en intermediair voor de hovenier en tuinarchitect. Hoveniers werken liever in het groen en tuinarchitecten zijn bezig om mooie ontwerpen van tuinen en landschappen te maken. Naast het groen dat tuin en landschap siert maakt men gebruik van tuinmaterialen. Houten schuttingen, steensoorten, decoratieve elementen. Maar om dit uit te zoeken, in te kopen en te leveren heb je weer andere kwaliteiten nodig. Boji zorgt ervoor. We praten wel over exclusieve materialen. Ondanks dat Boji niet rechtstreeks levert aan de consument komen ze wel in contact met de consument. Het is de individu die aan een tuinarchitect of hovenier opdracht geeft om de tuin in te richten maar kan wel bij Boji kennis nemen van de exclusieve materialen die Boji levert.

Jan Dekker speurt de wereld af naar bijzondere houtsoorten, exclusieve stenen en bijzondere decoratieve elementen.

Het college van burgemeester en wethouders kreeg een goed beeld van de organisatie. Na een korte introductiefilm werd een rondleiding gegeven door het bedrijf. Op dit moment werkt Boji voor de Nederlandse markt maar er is zeker al belangstelling vanuit Duitsland, België en Frankrijk.

Wilt u meer weten over dit bedrijf bekijk hun website www.boji.nl

OVERLEG MET ONDERNEMERS IN ZIJPE.

Naast bedrijfsbezoeken heeft het college van B&W ook regelmatig overleg met de ondernemers in de Zijpe. Dit overleg was nu gekoppeld aan het bedrijfsbezoek. Voor dit overleg waren naast het college ook vertegenwoordigers aanwezig van Bedrijvenvereniging Zuid-Zijpe, Zakenclub 't Zand, Ondernemend Callantsoog en Zakenclub Petten-VVOP.

In de vergadering werd nader gesproken over het vergroten van de wisselwerking tussen gemeente en ondernemers, beleid over leegkomende (agrarische) gebouwen, de uitwerking van de regionale visie op lokale bedrijven terreinen en de huisvesting van seizoenarbeiders.

Kortom een mooi inkijkje bij het bedrijf met daaraan gekoppeld een goed overleg. Met dank voor de gastvrijheid van Jan en Lia Dekker.