Gemeente Arnhem

Auto van de toekomst wordt in Arnhem gebouwd (29-01-08) De bouw van een modelauto in een voormalige AKZO-fabriekshal op het bedrijventerrein Kleefse Waard krijgt stevig steun van de gemeente Arnhem.

Het RTL7-programma Prautotype volgt de bouw van de auto vanaf komende zondag,
3 februari (17.00-17.30 uur), negen weken lang. De ontwikkeling van de Made in modelauto past in het beeld van Arnhem: creatieve, inspirerende en vernieuwende stad. De activiteit hoort ook helemaal thuis op het bedrijventerrein Kleefse Waard / Koningspleij-Noord, dat zich ontwikkelt als centrum van energie- en milieutechnologie en innovatie. Daarom sponsort de gemeente het tv-programma met 50.000 euro uit de gelden voor de marketingcampagne Made in en voor het bedrijventerrein.

Samen met het Nederlandse bedrijfsleven bouwen studenten Autotechniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan de modelauto, waarin alle Nederlandse technische, innovatieve, design- en milieu-kennis wordt samengebracht. Het wordt de Prautotype 002. Vorig seizoen werd Prautotype voor de eerste maal uitgezonden. Voor Prautotype 002 is uit verschillende ontwerpen van talentvolle designers een concept geselecteerd, dat is geïnspireerd op een vliegtuig. De spiksplinternieuwe bolide wordt 26 maart in Arnhem officieel onthuld. Het is de bedoeling dat alle nog te bouwen Prautotypes uiteindelijk ten toon worden gesteld in het toekomstige kenniscentrum op Kleefse Waard / Koningspleij-Noord.

Inspiratiebron
Rita Weeda, wethouder Economische Zaken: Arnhem bewijst zich wederom als inspiratiebron van toonaangevende vernieuwing. De Made in auto wordt een technologisch product van creativiteit en vernieuwing. De bouwplaats Kleefse Waard heeft een sterk industriële traditie met onder meer BASF en Akzo Nobel. Nu is het bedrijventerrein de bakermat van veel nieuwe bedrijven in de energie- en milieutechnologie. Denk aan de waterstoftechnologie van Nedstack en Hygear, de flexibele zonnecellen van Nuon Helianthos en het verduurzaamde hout van Titan Wood. Zulke duurzame technieken vormen de pijlers onder het innovatieve concept van Prautotype 002. Ik vind dat deelname aan dit tv-programma een extra stimulans geeft aan het in de markt zetten van de Kleefse Waard./ Koningspleij-Noord

Wie de zondaguitzending van Prautotype op RTL7 mist, kan voor de herhaling terecht op RTL Z.