Gemeente Arnhem

Maria Roosen maakt kunstwerk voor hal Witte School (28-01-08) Het kunstwerk in de hal van De Witte School die herbouwd wordt, komt van de hand van beeldend kunstenaar Maria Roosen uit Arnhem. Roosen maakt ronde, vriendelijke en uitnodigende beelden; in haar werk is ontmoeting het leidende thema. Een werkgroep van medewerkers van Kasteel Kiekeboe en De Witte School, de architect en een commissielid beeldende kunst en vormgeving heeft haar ontwerp goedgekeurd. Het wordt binnenkort gepresenteerd aan de commissie Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV). Het ontwerp blijft geheim tot de onthulling van het kunstwerk.

Eén procent van de bouwsom voor de herbouw van De Witte School is gereserveerd voor een kunstopdracht. De werkgroep van medewerkers, architect en BKV-lid formuleerde de opdracht en koos na atelierbezoeken bij diverse kunstenaars voor Maria Roosen. Zij kreeg de opdracht een kunstwerk te maken van glas en eventueel andere materialen, met licht en kleur, gebonden aan deze plek, en met een speelsheid die de fantasie van de kinderen prikkelt. Haar uitgewerkte ontwerp is intussen goedgekeurd.

Het werk van Roosen
Roosens werk bestaat vooral uit objecten van gekleurd, handgeblazen glas, keramiek en installaties. Met haar werk waarin de ontmoeting centraal staat, beeldt zij - figuurlijk - zaaien en oogsten uit: De dingen moeten groeien en als vanzelfsprekend verschijnen. Maria Roosen is o.a. bekend van het kleine Eusebiuskerkje bij de Sonsbeektentoonstelling Locus Focus. Haar werk is te zien in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.