Dienstenbond CNV

Nieuws

30 januari 2008

Principeakkoord cao vaste medewerkers uitzendbranche

Door: Sandra Hendriks

CAO partijen zijn het eens geworden over een nieuwe CAO voor de Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen 2008. Nu is het woord aan u. In deze Info vindt u de hoofdpunten van het principe akkoord op een rij.

Principe akkoord
Na stevige onderhandelingen zijn we er toch uitgekomen met de werkgevers. Er ligt een evenwichtig principe akkoord op tafel dat recht doet aan de positie van de werknemers. Er is een goede loonsverhoging van 3.25% afgesproken en ook de eindejaarsuitkering is met 1% verhoogd. Daarnaast wordt er het komende jaar aandacht besteed aan belangrijke onderwerpen als agressie en werkdruk, en zal er ook een onderzoek onder alle werknemers plaatsvinden over de wensen en knelpunten van werknemers met betrekking tot werktijden, flexibiliteit e.d. De werkgevers wilden graag de werktijden verruimen en hiertoe zal een eerste aanzet worden gedaan in de vorm van een proef. Ook hier zijn de wensen van de werknemers van groot belang want de rol van de ondernemingsraad is erg belangrijk. CNV Dienstenbond legt het akkoord daarom positief aan u voor en hoort graag uw mening.

Hoofdpunten:

- Loonsverhoging: Per 1 januari 2008 worden de lonen met 3,25% verhoogd.


- Eindejaarsuitkering: Bovenop de reeds bestaande winstafhankelijke uitkering van 2% is er een resultaatsafhankelijke uitkering van 1% afgesproken. Dit houd het volgende in: Iedereen krijgt, als er winst gemaakt wordt, 2% eindejaaruitkering. Daarnaast kan de werkgever met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging afspraken maken over de invulling van de 1% resultaatsafhankelijke uitkering. Deze uitkering kan afhankelijk gemaakt worden van bijvoorbeeld vestigingsresultaten of groepsgewijze prestaties. Als er geen medezeggenschapsorgaan is binnen een bedrijf dan kan de werkgever geen afspraken maken over deze 1% resultaatsafhankelijke uitkering en wordt deze toegevoegd aan de winstuitkering.


- Looptijd: De CAO kent een looptijd van 1 jaar, dus van 1 januari 2008 tot 1 januari 2009.


- Experimenten rondom werktijden en vergoedingen: Van 1 juli 2008 t/m 31 december 2009 gaat een experiment lopen waaraan uitzendondernemingen onder bepaalde voorwaarden mee mogen doen. Het doel van het experiment is een verruiming van de werktijden om zo een avondopenstelling mogelijk te maken, maar ook om te kijken of werken buiten de normale uren in andere roosters ook in behoeftes van de werknemers zou kunnen voorzien.

Er gelden twee regelingen:

1. Uitzendondernemingen mogen na instemming van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging de gebruikelijke werktijden verruimen van 07.00 uur-18.00 uur naar 07.00-20.00 uur. In de uren van 18.00 tot 20.00 uur zal geen overwerkvergoeding meer verschuldigd zijn. Bij de inhoud van deze afspraken speelt de ondernemingsraad een grote rol, daarnaast moet deelname aan het experiment ook gemeld worden bij een commissie, bestaande uit werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, die de voortgang zal bewaken.

2. De uitzendonderneming kan ook nog verdergaande experimenten willen uitvoeren zoals het verruimen van het aantal uren per dienst naar meer dan acht uur en/of het aanpassen van de 40 urige werkweek waarbij wel het gemiddelde van 40 uur per week dient te worden vastgehouden. Deze experimenten kunnen slechts doorgang vinden nadat de bovengenoemde commissie hiervoor toestemming heeft gegeven en dan moet natuurlijk de ondernemingsraad ook nog instemmen. Is er in beide gevallen geen Ondernemingsraad dan kan er niet aan de experimenten worden deelgenomen. In november 2009 wordt de regeling geëvalueerd en zal bekeken worden of de verruimingen definitief in de nieuwe cao zullen worden opgenomen.


- Levensfase bewust personeelsbeleid: Een onafhankelijk bureau zal een onderzoek gaan doen naar levensfasebewust personeelsbeleid. In dit onderzoek kunnen werknemers hun wensen en knelpunten met betrekking tot flexibel werken, combinatie werk en kinderen, werk en studie, ouder worden, werktijden e.d. kwijt. Op basis hiervan kunnen we aan de slag met concrete onderwerpen.


- Agressie, werkdruk en ziektekosten: Deze onderwerpen zullen door de Stichting Arbo Flexbranche (STAF) worden opgepakt. Met name agressie krijgt veel aandacht. Er zal bekeken worden wat bedrijven nu doen om de veiligheid van hun werknemers te garanderen en wat er beter kan. Daarnaast krijgen de onderwerpen agressie en werkdruk een belangrijke plaats in de op te stellen arbocatalogus. STAF gaat ook onderzoeken of er voordeel te behalen is door ziektekostenverzekeraars producten voor werkgevers en werknemers te laten bundelen. Tevens is de aanvulling voor werknemers die recht hebben op een IVA uitkering in het derde jaar van arbeidsongeschiktheid verhoogd van 80% naar 85% en geldt deze uitkering nu ook voor ex-werknemers.


- Overig: Er is ook dit jaar weer een bijdrage voor internationale vakbondsprojecten van EUR 10.000 afgesproken. Daarnaast is overeengekomen dat de examens voor intercedenten van 2010 verplicht door de Stichting Examens uitzendbranche zullen worden afgenomen.

Vragen? Stel u vragen over het principe akkoord aan bestuurder Sandra Hendriks, via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of bel 023-5651052.