Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet Milieubeheer. Beschikking.

Algemeen

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente. De procedure voor het behandelen van de aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van een ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend de navolgende aanvragen om vergunning op grond van de Wet milieubeheer te hebben ontvangen.


1. Op 27 juli 2007 is een aanvraag ontvangen van Weber Benelux B.V. om een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een levering- en onderhoudsdienst van snijmachines voor de voedingsmiddelenindustrie aan de Burgemeester Schalijlaan 26 te Capelle aan den IJssel.


2. Op 23 augustus 2007 is een aanvraag ontvangen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard om een revisievergunning voor een afvalwaterzuivering (AWZI) bestemd voor het zuiveren van huishoudelijk en industrieel afvalwater, afkomstig uit de wijken Oostgaarde, Schollevaar en Hoofdweg van de gemeente Capelle aan den IJssel en de wijk Zevenkamp van de gemeente Rotterdam.

De inrichting is gelegen aan de Groenedijk 20 te Capelle aan den IJssel.


3. Op 19 juli 2007 is een aanvraag ontvangen van Eticoll Zelfklevende Etiketten B.V. om een vergunning voor het veranderen van een drukkerij van zelfklevende etiketten aan de Kompasstraat 30-32 te Capelle aan den IJssel.

De verandering betreft het uitbreiden van de inrichting met het pand gelegen aan de Kompasstraat 30A. Binnen de uitbreiding van de inrichting vindt met name opslag plaats. Daarnaast zijn er onder andere een verwarmingsketel en een acculaadstation voor een vorkheftruck aanwezig.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op grond van de artikelen 8.2, 8.8 en 8.10 van de Wet milieubeheer besloten de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Artikel 8.24

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en /of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Deze vergunning wordt in veel gevallen verleend door de gemeente. Op verzoek van de vergunninghouder kunnen op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer de vergun­ ningvoorschriften van een verleende vergunning worden gewijzigd, aangevuld of ingetrokken indien deze aanpassingen geen nadelige danwel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 13 augustus 2007 een verzoek om aanpassing van de vergunningvoorschriften op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een verzoek van Gabreels Mixed metals B.V. voor het aanpassen van de op 9 november 2004 verleende vergunning voor de inrichting aan de Elandstraat 116 te Capelle aan den IJssel.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft besloten de vergunning te wijzigen, overeenkomstig het verzoek.

Artikel 8.23

Algemeen

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Als de vergunningvoorschriften niet meer toereikend zijn voor de bescherming van het milieu heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid de vergunning ambtshalve te wijzigen, aan te vullen en/of in te trekken. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerp-beschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft besloten om voorschriften van de op 31 oktober 1997 aan Diacarb B.V. verleende vergunning ten behoeve van een slijperij voor industriële messen alsmede een fabriek voor het vervaardigen van industriële messen aan de Hoofdweg 50 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.23 van de Wet milieubeheer ambtshalve aan te passen.

De aanpassing van de voorschriften heeft betrekking op het energieverbruik van de inrichting.

Inzage

U kunt de beschikkingen, de aanvragen en de overige van belang zijnde stukken van 31 januari 2008 tot en met 12 maart 2008 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, tel. 2468621 en bij de gemeente Capelle aan den IJssel, tel. 2848662.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van ter inzage legging van een beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:


- degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking;


- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de desbetreffende beschikking;


- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht­ spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Een beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Indien voor het oprichten/veranderen van de inrichting tevens een bouwvergunning is vereist, wordt de beschikking niet eerder van kracht dan nadat de gemeente de bouwvergunning heeft verleend.

Inlichtingen

Voor informatie over de aanvragen en de beschikkingen kunt u zich wenden tot de heer H. van der Meijs van de DCMR, tel. 2468364.

Voor vragen over de procedure en ter inzage legging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, tel. 2468621.