Ingezonden persbericht


Progress Software introduceert Apama Smart Order Router Accelerator

Verbetert handelsmogelijkheden en vereenvoudigt compliancy

Rotterdam, 30 januari 2008 - Progress Software, wereldwijd leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties, lanceert de Progress Software Apama Smart Order Router (SOR) Accelerator. Met de Apama SOR Accelerator kunnen handelaren hun eigen order routing-strategieën ontwikkelen. Deze selecteert op intelligente wijze de handelsplatforms uit de verschillende beurzen, Multi-lateral Trading Facilities (MTFs) en Dark Liquidity Pools. Daarnaast ondersteunt de Apama SOR Accelerator inkopende en verkopende handelshuizen bij het voldoen aan strenge en complexe 'Best Execution'-regels van de MiFID (Europa) en Reg NMS (VS).

Progress Software heeft de Apama SOR Accelerator gebaseerd op het veelgebruikte Complex Event Processing-platform (CEP). De Accelerator bevat namelijk een pakket van door de klant te kiezen integratieadapters, configureerbare order routing-software en controledashboards voor beurshandel. Samen versnellen deze componenten de productie en implementatie van unieke, slimme order routing-applicaties die de mogelijkheden van het Apama-platform volledig kunnen benutten. Met de snelle applicatieontwikkelomgeving binnen het Apama-platform zijn instellingen in staat om snel unieke handelsstrategieën in te zetten. Daarnaast heeft Progress Software de Accelerator uitgerust met een gebruiksvriendelijk dashboard met uitstekende grafische eigenschappen, een integratieraamwerk en een eventdatabase. Dit maakt het Apama-platform de meest uitgebreide ontwikkelomgeving voor algoritmische oplossingen met een hoge frequentie.

De Apama SOR Accelerator maakt optimaal gebruik van de eerdere implementatie-ervaringen. Zo bouwt de oplossing voort op de onderliggende 'trader empowerment'-filosofie van de Apama SOR Accelerator. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig de uitdagingen overwinnen, die samenhangen met de handel in de zeer gefragmenteerde actieve-vermogensmarkt. Met de Apama SOR Accelerator kunnen instellingen unieke geaggregeerde overzichten van de marktliquiditeit creëren. Bovendien kunnen ze snel winst maken uit deze liquiditeit met bijna altijd functionerende handelsalgoritmen die real-time order routing-beslissingen nemen.

John Bates, oprichter en directeur van Apama Products bij Progress Software: "Slimme order routing is een uiterst belangrijke component voor handelaren in markten die moeten voldoen aan strenge regelgeving, zoals MiFID en Reg NMS. Onze Apama SOR Accelerator ondersteunt reeds verscheidene handelshuizen om de kracht van het Apama-platform toe te passen bij de uitdagingen die samenhangen met het voldoen aan de 'Best Execution'-regels. Financiële instellingen kiezen voor Apama, omdat ze hiermee hun eigen aanpak kunnen creëren om 'Best Execution'-applicaties te leveren. Deze applicaties houden rekening met de toenemende diversiteit en uiteenlopende eigenschappen, alsook transactiekosten van de verschillende beurzen, MTF's, crossing-netwerken en vergelijkbare locaties. Met de Apama SOR Accelerator beschikken ze over de benodigde tools om bij te blijven met de veranderende omgevingen en hun aanbod te differentiëren."

De Apama SOR Accelerator is een van de weinige Progress Software Apama-oplossingen die de inkopende èn de verkopende handelshuizen ondersteunen. Hiermee kunnen ze handelsvoordeel behalen in markten waar de liquiditeit steeds meer fragmenteert. Een van deze oplossingen is de reeds geïntroduceerde FX Market Aggregation Accelerator (www.progress.com/apamafx). Dit is een oplossing die gericht is op de behoeften van FX-handelaren en helpt hen om een uitgebreid overzicht te krijgen van de FX-liquiditeit en de handel hierin, waarbij verschillende market taking- en market making-algoritmes op maat gebruikt worden.

Over Progress Software Corporation

Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.

Ingezonden persbericht