Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 30 januari 2008

Minke Schoon: 053-4555588

Rijbewijs beschonken beginnend bestuurder ingevorderd

Almelo

Het rijbewijs van een 21-jarige man uit Almelo werd dinsdagavond 29 januari ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Nieuwstraat in zijn woonplaats.

Surveillerende agenten zagen dinsdagavond 29 januari omstreeks 23.50 uur een auto rijden over de Nieuwstraat in Almelo. Bij een verkeerscontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol reed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een ademanalyse werd onderworpen.

De man, een 21-jarige Almeloër, blies 1,55 promille. Het rijbewijs van de man, een beginnend bestuurder, werd ingevorderd. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-012615)

Twee jongens betrapt op diefstal

Almelo

Twee Almelose jongens van 11 en 10 jaar werden dinsdag 29 januari aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt terwijl zij probeerden een diefstal te plegen bij een zaak aan de Deldensestraat in Almelo.

Op dinsdag 29 januari werd omstreeks 15.15 uur gemeld dat een eigenaar van een zaak aan de Deldensestraat in Almelo een winkeldief op heterdaad had betrapt. Ter plaatse spraken agenten met de 38-jarige eigenaar die de melding had gedaan. Hij vertelde dat hij een tweetal jongens betrapt had terwijl zij probeerden een leeg bierfust te stelen bij de winkel. De eigenaar wist de beide jongens echter tegen te houden en droeg ze over aan de politie.

Beide jongens, een 11-jarige en een 10-jarige Almeloër, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon de 11-jarige door zijn ouders worden opgehaald. De 10-jarige werd door de agenten thuis afgeleverd. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-012416)

Notoire winkeldief na onderzoek aangehouden

Enschede

Een 33-jarige man uit Enschede werd dinsdag 29 januari aangehouden, omdat hij op vrijdag 18 januari een winkeldiefstal heeft gepleegd bij een winkel in de Klanderij in Enschede.

Op vrijdag 18 januari werd gemeld dat er bij een winkel in de Klanderij in Enschede omstreeks 17.50 uur een winkeldiefstal was gepleegd. Naar aanleiding van de aangifte stelde de politie een onderzoek in naar de mogelijke dader van de diefstal. Op dinsdag 29 januari kon naar aanleiding van het onderzoek een 33-jarige Enschedeër in zijn woning worden aangehouden. Omdat de man een veelpleger is, werd hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-009728)

Notoire winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 46-jarige man uit Almelo werd dinsdag 29 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad betrapt werd op een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Op dinsdag 29 januari werd omstreeks 18.40 uur gemeld dat winkelpersoneel bij een supermarkt aan het H.J. van Heekplein in Enschede een winkeldief op heterdaad had betrapt. Ter plaatse spraken agenten met de bedrijfsleider. Deze vertelde dat personeel een man artikelen onder zijn jas had zien stoppen. De man rekende bij de kassa wel enkele artikelen af, echter niet de spullen onder zijn jas. Het personeel hield de man daarom tegen en droeg hem over aan de politie.

De man, een 46-jarige Almeloër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man een veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-012525)

Man heeft nog 41 dagen hechtenis tegoed

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede werd dinsdag 29 januari aangehouden, omdat hij nog verschillende boetes open had staan. De man had in totaal nog 41 dagen hechtenis tegoed.

Op dinsdag 29 januari hielde de politie op de Molenstraat in Enschede omstreeks 13.30 uur een 35-jarige Enschedeër aan. De man bleek nog een aantal boetes open te hebben staan. In totaal had hij nog 41 dagen hechtenis tegoed. De 35-jarige werd op het politiebureau ingesloten. (08-012312)

Man aangehouden wegens doorrijden na aanrijding

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede werd dinsdagavond 29 januari aangehouden. De man had op de Molenstraat in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt en is daarna, zonder zijn gegevens achter te laten, doorgereden.

Op dinsdag 29 januari werd omstreeks 20.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de parkeerplaats op de hoek van de Molenstraat en de Wenninkgaarde. Een getuige had gezien hoe een bestuurder van een auto tegen een andere geparkeerde auto aan reed. De man reed vervolgens weg, zonder zijn gegevens achter te laten. Na onderzoek trof de politie op de Visserijstraat een auto aan, die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. De bestuurder, een 20-jarige man uit Enschede, werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd opgesloten. In de loop van woensdagochtend 30 januari kon de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-012566)

Politie zoekt getuigen diefstal auto

Hengelo

De auto van een 25-jarige vrouw uit Hengelo werd tussen zaterdag 26 januari en maandagochtend 28 januari weggenomen bij haar woning aan de Theo Wolvecampstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

Dinsdag 29 januari deed een 25-jarige vrouw uit Hengelo aangifte, omdat de auto van haar vader was gestolen bij haar woning aan de Theo Wolvecampstraat in Hengelo. De auto, een donkerblauwe Suzuki Alto met kenteken PR-VT-49, is weggenomen tussen zaterdagavond 26 januari en maandagochtend 28 januari. De vrouw had de auto zaterdagavond omstreeks 21.30 uur bij haar woning geparkeerd. Toen zij maandagochtend rond 05.15 uur weg wilde gaan, merkte zij dat het voertuig verdwenen was.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de genoemde blauwe Suzuki Alto, met kenteken PR-VT-49, na zaterdagavond nog gezien hebben, of mensen die weten waar de auto zich op dit moment bevindt. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-011729)

Politie zoekt getuigen diefstal auto

Nijverdal

De auto van een 26-jarige vrouw uit Nijverdal werd dinsdag 29 januari gestolen, toen deze geparkeerd stond bij een school aan de Noetselerbergweg in haar woonplaats. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 29 januari deed een 26-jarige vrouw uit Nijverdal aangifte van diefstal van haar auto. Ze vertelde dat ze haar auto die dag had uitgeleend aan haar 57-jarige moeder. Deze had de auto, een grijs-metallic VW Passat Variant met kenteken 01-HX-BF, omstreeks 8.00 uur 's ochtends geparkeerd bij een school aan de Noetselerbergweg in Nijverdal. Toen zij 's middags omstreeks 17.00 uur bij de parkeerplaats terug kwam, bleek de auto te zijn verdwenen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de genoemde grijze VW Passat, met kenteken 01-HX-BF, na dinsdagochtend nog gezien hebben, of mensen die weten waar de auto zich op dit moment bevindt. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hellendoorn, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-012600)


---- --
Persbericht Politie Twente

Derk van 't Spijker: 053 - 455 5625

Geen persberichten in kader politieacties

Twente

Net als maandag 28 januari j.l zal de persunit van de politie Twente ook op donderdag de 31e januari a.s. geen dagelijkse persberichten versturen. Medewerkers op de afdeling nemen deel aan de landelijke staking voor een betere CAO, georganiseerd door de politievakbonden. Dit betekent dat de politie Twente ook op deze actiedag nagenoeg geen informatie aan de pers verstrekt over incidenten.