Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


NPCF Iris van Bennekom verlaat NPCF

30 januari 2008

Het bestuur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) heeft vanochtend het personeel op de hoogte gebracht van het aanstaande vertrek van directeur Iris van Bennekom. Zij wordt per 1 april directeur Langdurige Zorg en plaatsvervangend directeur-generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Voorzitter Frans Maréchal roemde de betekenis van Van Bennekom voor de organisatie. `Dankzij haar inspanningen staat er een krachtige en professionele organisatie. In de wereld van zorg kan men niet om de NPCF heen. De afgelopen acht jaar heeft Iris de patiëntenbeweging op de agenda gezet.

Voor ons is het prettig te weten dat er iemand op het ministerie komt te werken die het belang van een sterke patiëntenbeweging door en door kent. Voor de NPCF valt een boegbeeld weg, maar de NPCF heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een sterke, professionele organisatie.'

Over de opvolging zal het bestuur, in overleg met adjunct-directeur Atie Schipaanboord, zich de komende tijd beraden. Maréchal verwacht volgende week daarover nadere mededelingen te kunnen doen.