Gemeente Groningen

Gemeenteraad bespreekt vandaag plan scholencampus Lewenborg De gemeenteraad van Groningen bespreekt vanmiddag, woensdag 30 januari, het stedenbouwkundig plan `Scholencampus en voetbalvelden Lewenborg'. Als de gemeenteraad het plan vaststelt, wordt het mogelijk scholen op een deel van het Sportpark Lewenborg te huisvesten.

De vergadering van de gemeenteraad begint woensdag om 16.30 uur in het stadhuis aan de Grote Markt en is openbaar. De vergadering is hier live te volgen.

Doorstroming vmbo naar mbo
De locatie in Lewenborg is bedoeld voor de gezamenlijke huisvesting van het vmbo-onderwijs in het noordoosten van de stad. Het college van burgemeester en wethouders wil met de campus gunstige voorwaarden creëren voor samenwerking en doorstroming van het vmbo naar het mbo-onderwijs door de vmbo-opleidingen te combineren met enkele mbo-opleidingen.

FC Lewenborg
In het plan behoudt voetbalclub FC Lewenborg zijn plek op het sportpark. De club krijgt onder meer twee kunstgrasvelden. Het college heeft het plan besproken met bewoners, scholen en de voetbalvereniging. Bij een deel van de buurt blijft het plan omstreden.

Voorzieningen gehandicapten
De gemeenteraad bespreekt verder het initiatiefvoorstel `De vloer lager, de lat hoger' van het CDA. Hierin stelt de fractie voor aan de slag te gaan met verschillende ideeën om de stad beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Het gaat om toegankelijkheid van het openbaar vervoer, woningen, overheidsgebouwen, onderwijs en arbeidsmarkt en websites. De gemeenteraad hield vorig jaar samen met de Adviesraad voor het Gehandicaptenbeleid een werkconferentie over dit onderwerp.

Verder hebben de fracties van VVD, D66 en Stadspartij een debat aangevraagd over het verdwijnen van de SuikerUnie uit de stad. Ook neemt de raad in zijn vergadering afscheid van GroenLinks-raadslid Linda Voortman die sinds 2002 in de raad zit. In 2005 behoorde zij tot de finalisten bij de landelijke verkiezing `Jong Raadslid van het Jaar'.
De volledige agenda en de vergaderstukken zijn te vinden op de website: www.gemeenteraad.groningen.nl.
Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2008
woensdag 30 januari 2008:
Gemeenteraad bespreekt vandaag plan scholencampus Lewenborg