Gemeente Rhenen


Stedenbouwkundige Structuurvisie in inspraak

Het college van burgemeester en wethouders van Rhenen heeft de concept stedenbouwkundige structuurvisie vrijgegeven voor inspraak. De structuurvisie ligt van donderdag 31 januari tot en met woensdag 12 maart 2008 tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen.

De gemeente Rhenen heeft in het collegeprogramma 2006 - 2010 vastgelegd dat er een stedenbouwkundige structuurvisie wordt opgesteld, die perspectief biedt voor de woningbouw op de langere termijn. Belangrijk kenmerk is dat het eindresultaat een ontwikkelingsvisie is, die richting geeft aan de gewenste bouwinitiatieven passend bij de schaal en het karakter van de drie kernen Elst, Achterberg en Rhenen.

De woningbouwopgave van de gemeente Rhenen, 600-700 woningen in de komende tien jaar, moet op basis van deze visie kunnen worden gerealiseerd. De definitieve visie levert een bijdrage aan de nieuwe prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties en is toetsingsinstrument voor individuele bouwaanvragen en basis voor het opstellen van bestemmingsplannen.

Bijzondere eisen zijn gesteld aan het proces om te komen tot een door alle betrokkenen gedragen structuurvisie. Uitgangspunt was dat samen met inwoners van de gemeente Rhenen de structuurvisie moest worden opgesteld. De concept structuurvisie die nu ter inzage ligt is het resultaat van grote betrokkenheid van een groot aantal inwoners van de drie kernen.

Tijdens de inspraakperiode kunnen de inwoners van de gemeente Rhenen hun mening geven over de conceptvisie en het standpunt van de college. Hierna zal de gemeenteraad van Rhenen zich uitspreken over de stedenbouwkundige structuurvisie.
Het document is voor 25 euro verkrijgbaar op het gemeentehuis of gratis te downloaden van de website van de gemeente Rhenen (www.rhenen.nl).