Gemeente Waalwijk Waalwijk besteedt storingsdienst openbare ruimte uit

Stadswacht en Van Wijlen Cultuurtechniek B.V. nemen vanaf februari spoedeisende storingen buiten kantooruren in behandeling

De afdeling Beheer en onderhoud Openbare Ruimte (BOR) van de gemeente Waalwijk besteedt het verhelpen van spoedeisende storingen die buiten kantooruren via het gemeentelijk storingsnummer worden gemeld, per 1 februari aanstaande uit. In 2007 zijn de storingen aan pompen en huisaansluitingen al uitbesteed. Nu volgen in aansluiting daarop specifiek de storingen aan de parkeerautomaten, het geautomatiseerde toegangssysteem in het centrum van Waalwijk en alle overige storingen in de openbare ruimte. De Stadswacht van het WML en Van Wijlen Cultuurtechniek B.V. gaan deze storingen vanaf februari verhelpen.

Het gaat in dit geval om storingen die op werkdagen tussen 16.00 en 7.30 uur en gedurende de weekeinden en feestdagen door burgers worden gemeld. De afdeling BOR blijft storingen die op werkdagen via het gemeentelijk storingsnummer tussen 7.30 en 16.00 uur worden ontvangen, in eigen beheer afhandelen.

Spoed of niet?
Bij storingen buiten reguliere werktijden wordt de afweging gemaakt of het verhelpen ervan spoed heeft. Als het spoed heeft, dan zorgt of de Stadswacht of Van Wijlen Cultuurtechniek B.V. dat ligt aan het soort klacht - voor een spoedige behandeling. Als het verhelpen van een storing geen spoed heeft, dan melden bovengenoemde partijen deze aan de afdeling BOR. Deze neemt de storingen tijdens reguliere werktijden, met eigen medewerkers, in behandeling.

Keuzemenus en doorschakelingen
De gemeente streeft ernaar om meldingen van burgers - buiten reguliere werktijden - snel bij de juiste partij te krijgen. Daarom past de gemeente het storingsnummer (0416-33 23 32) aan met keuzemenus en doorschakelingen. Op het gemeentelijk storingsnummer krijgen inwoners ook aanwijzingen over andere gemeentelijke diensten, die geen betrekking hebben op de openbare ruimte. Daarmee voorkomt de gemeente dat meldingen die geen betrekking hebben op de openbare ruimte terechtkomen bij BOR.

Publicatie datum 29-01-2008