Gemeente Waalwijk Waalwijk start met DigiPanel

Eerste DigiPanelonderzoek gepland in februari 2008

Het Waalwijkse gemeentebestuur wil actief met haar inwoners communiceren over gemeentelijke plannen en projecten. Daarbij schroomt ze niet om moderne, digitale communicatiemiddelen in te zetten. Een daarvan is het gebruik van een DigiPanel. De gemeente vraagt dit panel vier tot zes keer per jaar om hun mening te geven over uiteenlopende onderwerpen. Waalwijk start in de maand februari van dit jaar met het eerste DigiPanelonderzoek. Het onderwerp van dit onderzoek is de kwaliteit van de dienstverlening.

Vrijdag 19 februari jongstleden zijn 4000 brieven verstuurd uit een aselecte steekproef. In de brief vraagt de gemeente inwoners om deel te nemen aan het digipanel. Daarnaast is het iedere inwoner vrij om deel te nemen. Hoe meer aanmeldingen, des te betrouwbaarder de resultaten. Alle Waalwijkers van 16 jaar en ouder kunnen zich aanmelden voor het DigiPanel. Het aanmelden kan via www.waalwijk.nl\digipanel. Gegevens van panelleden worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.

Inschrijven
Op het moment dat inwoners zich hebben aangemeld ontvangen ze een bevestiging van hun inschrijving. Daarna krijgen ze iedere keer als er een nieuw panelonderzoek plaatsvindt een mail met het verzoek deel te nemen. Het eerste onderzoek zal plaatsvinden in februari en heeft betrekking op de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

Registratie en beheer
Het Bureau Onderzoek&Statistiek van de gemeente Waalwijk registreert inwoners die zich aanmelden voor het DigiPanel. Het beheer van het panel valt ook onder de verantwoordelijkheid van Bureau O&S. Zij dragen zorg voor onder andere de actualiteit van het panel door de lijst van leden op te schonen die drie keer niet hebben deelgenomen aan een onderzoek of waarvan het emailadres niet meer geldig is. Tevens bewaken zij de representativiteit van het panel en geven zij in samenwerking met Bureau Communicatie van de gemeente Waalwijk regelmatig publiciteit aan het DigiPanel.

Publicatie datum 29-01-2008