Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 30-01

TILBURG, 30 januari 2008

Man aangehouden in gestolen auto

TILBURG: Een 40-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op de Lovense Kanaaldijk. De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat de man kennelijk dronken in een geparkeerde auto zat, met een draaiende motor. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de grijskleurige Opel waarin de Bredanaar zat, gestolen was. Dat gebeurde in de nacht van zondag en maandag bij een woninginbraak aan de Melis Stokestraat in Tilburg. De 40-jarige man is in verzekering gesteld.

Bredanaar (38) met tas vol vlees aan de haal

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag een 38-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man liep tegen 16.00 uur bij een supermarkt aan het Korvelplein met een tas vol boodschappen (onder andere varkenshaas en kipfilet) naar buiten, maar trof daar twee agenten. Zij konden hem na een korte achtervolging aanhouden. De Bredanaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburgse jongen aangehouden wegens heling bromfiets

TILBURG: Een 15-jarige jongen uit Tilburg is aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets. Dat gebeurde rond 17.00 uur op het Riddershofpad. Agenten zagen de jongen, met een 11-jarige jongen achterop, rijden, maar het tweetal droeg geen helm. Ook bleek de bromfiets geen kenteken te hebben en niet verzekerd te zijn. Bovendien had de bestuurder geen bromfietscertificaat, omdat hij nog geen 16 jaar is. Voor al die feiten kregen de jongens een bekeuring.

Omdat de kleur van de brommer niet overeenkwam met de kleur die in het systeem staat, vonden agenten het verdacht. Daarbij had de 15-jarige verdachte geen goede verklaring voor de herkomst van de scooter. Hij is na enkele uren heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt. De scooter is in beslag genomen; de politie stelt een onderzoek in. Mogelijk is er met het framenummer geknoeid.

Twee Tilburgers slachtoffer van beroving

TILBURG: In de Korte Hoefstraat is woensdagmorgen kort voor 08.00 uur een 15-jarige Tilburgse jongen van zijn rugzak beroofd. Daarin zat onder meer een mobiele telefoon. Ook namen de berovers een MP3-speler van het slachtoffer mee. De 15-jarige jongen fietste in de richting van de Goirkestraat naar school toen hij werd ingehaald door twee negroide mannen op een scooter. Een van die twee mannen stapte af en dwong de jongen te stoppen, aldus de verklaring van het slachtoffer. Hij werd daarna gedwongen de genoemde spullen af te geven. Daarna ging het tweetal er op de scooter vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Niet ver van de plek waar de jongen werd beroofd, vond rond 08.00 nog een beroving plaats. Een 30-jarige Tilburger stond met zijn gele Gilera-scooter (kenteken FG876N) op het Van Bylandtpad toen er twee mannen met een negroide uiterlijk op een blauwe scooter hem tegemoet kwamen. De bestuurder daarvan stapte af en dreigde de Tilburger met een mes. Daarna stapte de tweede man op de gele scooter van het slachtoffer en reed weg in de richting van de Dillenburglaan. De Tilburger heeft aangifte gedaan.

De politie onderzoekt of er een mogelijk verband is tussen beide berovingen.

Auteur: Andre van den Hul