Gemeente Enschede

Brandweer Enschede ontruimt basisscholen

In het kader van Meer Rood Op Straat gaat Brandweer Enschede in de maand februari in samenwerking met een aantal basisscholen een ontruimingsoefening houden. Het betreffen realistische oefeningen waarbij een brand wordt gesimuleerd en de brandweer een echte inzet houdt.

Brandweer Enschede wil met Meer Rood Op Straat meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn om contact te leggen met burgers, ondernemers en instellingen. Dus voortaan kom je de brandweer ook tegen als er geen brand of hulpverlening is. Dit doen we ook door meer op locatie of in de wijk te oefenen.

In februari gaat Brandweer Enschede ontruimingsoefeningen houden bij een aantal basisscholen. Vanaf 5 februari worden wekelijks twee of drie scholen bezocht. De ontruiming wordt in eerste instantie opgestart door de Bedrijfshulpverleningsorganisatie van de basisschool. De brandweer concentreert zich op het zoeken naar vermiste personen en het bestrijden van de brand. Na afloop van de oefening vindt er een evaluatie plaats. De kinderen kunnen intussen het brandweervoertuig bekijken.

Scholen zijn verplicht om hun ontruimingsplan jaarlijks te oefenen. Meestal gebeurt dit zonder tussenkomst van de brandweer en wordt er `droog' geoefend. Door samen met de brandweer te ontruimen, wordt er meer realistisch geoefend.

We nodigen u graag uit om bij een ontruimingsoefening aanwezig te zijn.

30 januari 2008