Politie Zuid-Holland-Zuid

30/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 30-01-2008 o persberichten district I

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN MISHANDELING
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van een mishandeling die op dinsdag 22 januari j.l. plaatsvond. Op die dag fietste een 15-jarige jongen tussen 13.45 en 14.00 uur op het fietspad langs de randweg N3 ter hoogte van de Oudendijk. Daar stond een groep van 10 tot 15 jongen op hun fietsen stil. Vier van hen gingen naar het slachtoffer toe, hielden hem vast en sloegen hem in zijn rug en in zijn gezicht. Hij liep kneuzingen aan zijn rug en gezicht, een bloedneus en een kapotte lip op. Het slachtoffer kende de jongens niet. Waarom de vier de jongen mishandelden is dan ook onbekend. De vier jongens waren zon 15 á 16 jaar oud en hadden allen een licht getinte huidskleur. De politie wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling en met degenen die andere informatie hebben die naar de daders leidt. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

DRONKEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 29 januari begin van de avond een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg de melding dat de man in een rolstoel al enige tijd rondjes reed bij een supermarkt aan de Merwedestraat waarbij hij overal tegen aan reed en een afwezig indruk maakte. Surveillerende agenten namen poolshoogte en troffen de man in zijn rolstoel aan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en schold zowel de agenten als omstanders uit. De man stopte daar niet mee en dus werd hij aangehouden. Na enigszins ontnuchterd te zijn op het politiebureau mocht hij weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRUGS IN DE AUTO
DORDRECHT Twee mannen van 39 en 50 jaar uit Dordrecht zijn dinsdag 29 januari rond de middag aangehouden nadat zij een aanrijding hadden gehad op de A16 bij Dordrecht. De twee zaten bij elkaar in de auto en hadden een aanrijding met materiële schade met een ander voertuig. Beide beschadigde voertuigen werden naar een nabijgelegen benzinestation gereden waar de politie de bestuurders hielp met het invullen van het schadeformulier. Daar bleek bij controle van de personalia van de 39-jarige en 50-jarige dat zij beiden bekend staan bij de politie op het gebied van drugs. Daarop werd de auto met toestemming onderzocht en kwam er een tas vol wiet en plakken hasj tevoorschijn. De inzittenden werden aangehouden en de drugs in beslaggenomen voor vernietiging. Na verhoor zijn de twee weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.