Ingezonden persbericht


"Japanse Tempelboom" voor DHL

Tilburg, 30 januari 2008 - Vandaag planten Epson Europe, DHL Exel Supply Chain en ProLogis op symbolische wijze een Ginkgo Biloba boom naast DHL's nieuwe Europese distributiecentrum voor Epson in Tilburg. Het pand werd op 6 september vorig jaar door de drie partijen op feestelijke wijze geopend, in aanwezigheid van de Burgemeester van Tilburg, de heer Vreeman.

Met de onthulling van de bij de boom geplaatste plaquette, wordt de succesvolle samenwerking tussen de drie partijen, welke heeft geleid tot het bereiken van een nieuwe logistieke mijlpaal, nogmaals onderstreept.

De Ginkgo Biloba is een unieke boom en staat bekend als het meest aansprekende voorbeeld van een levend fossiel. Hij is synoniem voor oneindigheid en onsterfelijkheid en symboliseert daarmee de lang bestaande en succesvolle relatie tussen Epson en DHL.

Omdat de Ginkgo boom in Japan als een God wordt vereerd, is hij daar vaak in de nabijheid van tempels te vinden. Dat is ook de reden waarom deze boom ook wel "Japanse Tempelboom" wordt genoemd. Epson, de succesvolle Japanse onderneming met zijn lange historie, is er trots op om, samen met DHL en ProLogis, deze karakteristieke boom te mogen planten naast een "tempel voor logistiek en technologie".

Vanuit het logistieke centrum in Tilburg vinden dagelijks tienduizenden printers, videoprojectoren en kassasystemen hun weg naar afnemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. DHL Exel Supply Chain is daarbij verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten. De operatie biedt in drukke periodes werkgelegenheid aan zo'n 400 medewerkers. Het nieuwe pand, met 60 loading docks en een oppervlakte van 60.000 m2, is eigendom van ProLogis en werd onlangs verkozen tot het mooiste distributiecentrum van Nederland.

-einde persbericht-

Over DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expresdiensten en logistieke diensten, gespecialiseerd in innovatieve, op maat gemaakte oplossingen vanuit één organisatie. DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres, lucht- en zeevracht, transport over land, contract logistiek en internationale transportdiensten. De deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een diepgaande kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk meer dan 220 landen. 285.000 gemotiveerde medewerkers leveren snelle en betrouwbare diensten die de verwachtingen van klanten overtreffen. DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep genereerde in 2006 een omzet van 60 miljard euro.

Over Epson

Epson is de wereldwijde marktleider in machine producten, zoals printers, projectoren, beeldschermen en complete kassasystemen. De bedrijfscultuur van Epson is gericht op het verleggen van de grenzen van technologie, innovatie en creativiteit om zo producten te maken van een hoge kwaliteit, functionaliteit die tevens compact zijn. Daarnaast streeft Epson er naar dat haar producten een zo klein mogelijke belasting voor de natuur en de gemeenschap vormen gedurende de gehele levensduur. Epson is met haar 87.626 werknemers operatief in 117 landen wereldwijd.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten. Opgeteld bezit ProLogis meer dan 44,9 miljoen m² aan bedrijfsruimten in 105 verschillende regio's welke zijn verspreid over Noord-Amerika, Azië en Europa. De klanten van ProLogis zijn producenten, retailorganisaties, transportbedrijven, 3PL's en andere ondernemingen met behoefte aan grootschalige distributiefaciliteiten. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado in de Verenigde Staten. ProLogis staat op de lijst van duizend grootste Amerikaanse bedrijven (Fortune 1000) en maakt onderdeel uit van de S&P 500.

Noot voor de redactie,