Politie Limburg-Zuid

Inbrekers aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag op de Susterselerweg in Duitsland een 28-jarige inwoner van Almere en een 27-jarige inwoner van Lelystad aangehouden, omdat zij verdacht worden van een inbraak in een woning aan de Susterselerweg in Jabeek.
Agenten die poolshoogte namen zagen op de Susterselerweg twee auto's rijden, die bij de inbraak betrokken zouden zijn geweest. Een van de auto's met daarin de twee mannen kon op Duits grondgebied tot stoppen worden gedwongen. De inzittende werden aangehouden. In verband daarmee werd de Duitse politie gewaarschuwd, die het tweetal naar een Duits politiebureau overbracht en daar insloot.
Een van de aangehouden verdachten bekende de inbraak en zei dat zij in opdracht van een leasemaatschappij enkele auto's zouden moeten ophalen, die niet betaald waren.
In de auto van de twee aangehouden mannen werden diverse spullen aangetroffen die kennelijk van de inbraak afkomstig waren. Bij het onderzoek in de woning waar de inbraak had plaats gevonden, vond de politie twee hennepplantages van 33 zogenaamde moederplanten en 60 stekjes en een grote in aanbouw zijnde plantage. Verder werd er ook een vuurwapen met munitie aangetroffen.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de hennepplantages.

30-01-2008, Jabeek