Politie Limburg-Zuid

Kastelein gewond na confrontatie met inbreker

Dinsdagvond raakte de kastelein van een horecazaak aan de Dorpstraat in Brunssum, gewond toen hij rond 23.30 uur een inbreker in zijn woning boven de zaak overliep.
Het slachtoffer liep een bloedende hoofdwond op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
De kastelein was met nog drie andere gasten in de zaak, toen hij lawaai hoorde. De man nam poolshoogte en keerde terug met een hevig bloedende hoofdwond, die hij had opgelopen bij de confrontatie met een inbreker.
De drie gasten, werkzaam bij Afnorth in Brunssum, bedachten zich geen moment en gingen op zoek naar de dader. Daarbij zagen zij in de buurt een man lopen met een koevoet in zijn handen. Omdat deze man wegrende, bleven zij de man volgen en waarschuwden zij intussen de politie. Agenten troffen op zeker moment de drie mannen met de verdachte op de Schinkelstraat aan. Hierop is de verdachte aangehouden. Bijzonderheid was dat de verdachte een portofoon bij zich had, waarmee hij alsmaar iemand anders opriep om hem op te halen. Een andere verdachte is echter in de omgeving niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

30-01-2008, Brunssum