Politie Midden- en West Brabant

Nieuwe aanwijzingen in onderzoek overval woning Kruisland

BERGEN OP ZOOM, 30 januari 2008

Rechercheurs van een regionaal onderzoeksteam hebben aanwijzingen gevonden waarmee het onderzoek naar de overval op een woning in Kruisland nieuw leven kan worden ingeblazen. Rechercheurs hebben de slachtoffers van de woningoverval hier inmiddels persoonlijk van op de hoogte gesteld.

Op zaterdagavond 2 juni 2007 werd een echtpaar van 60 en 61 jaar in hun eigen huis overvallen door drie gemaskerde mannen. Beiden liepen hierbij ernstige verwondingen op. Toen een derde bewoner op het lawaai afkwam zijn de daders zonder buit gevlucht. Het echtpaar is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar aan hun verwondingen te kunnen worden behandeld.

De politie vond diezelfde nacht nog de vermoedelijke vluchtauto in het water van de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Ook werd de woning grondig onderzocht op sporen en is er een buurtonderzoek gehouden. Er werden al eerder twee personen aangehouden, maar deze bleken niets met de zaak te maken te hebben. Het onderzoek leek tot voor kort op een dood spoor te zitten. Recente informatie werpt echter een nieuw licht op de zaak, waarmee het onderzoek opnieuw kan worden opgepakt.

De politie kan nog steeds tips gebruiken, heeft u meer informatie bel dan met 0900-8844. Kent u de dader, maar de dader kent u ook? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Manon Erkens