VVD


30-1-2008

Steun VVD voor beter politiesalarissen

De VVD vraagt zich af of minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken de mate van urgentie van de problemen bij de politie juist inschat.

De VVD-fractie vindt het onbegrijpelijk dat agenten die belast zijn met één van de topprioriteiten van onze samenleving namelijk veiligheid en criminaliteitsbestrijding, nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Daarom heeft de VVD de minister gevraagd om actie op dit punt.

VVD-Tweede Kamerlid Laetitia Griffith heeft minister Ter Horst tijdens het mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer gevraagd om los van de gesprekken die er momenteel gevoerd worden tussen de politiebonden en de minister, een onderzoek in te stellen naar de functiewaardering bij de politie. Door deze trajecten parallel te laten lopen treed er geen vertraging op in de onderhandelingen, maar wordt het wel mogelijk om objectief te bekijken hoe groot het probleem bij de politie is. Het basisinkomen schijnt ver beneden de maat te zijn en schrijnende gevolgen te hebben. Dit is een punt dat niet eerder naar voren is gekomen bij de vorige CAO-onderhandelingen. Tevens heeft de VVD aan de minister aangegeven dat burgers te alle tijde voor de politie bereikbaar moeten blijven of het gaat om urgente en minder urgente zaken.

De VVD zal heeft waardering voor het zware werk van politiefunctionarissen. Deze functionarissen die dagelijks maatschappelijk in de vuurlinie staan en voor ons de kastanjes uit het vuur halen, moeten naar behoren worden beloond. De VVD zal oog blijven houden voor de inkomenspositie van de politiefunctionarissen en hen daarom blijven steunen.