Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     | Lochem - klachten over colportage                        |
De politie Lochem heeft de afgelopen dagen verschillende telefoontjes gehad van verontruste mensen over een vorm van colportage. Het gaat hierbij om mensen die aan de deur een nieuw telefoonabonnement aan de man brengen.

Iedere burger is vrij om op een ander telefoonabonnement over te stappen, alleen de wijze waarop men soms benaderd wordt, kan per geval verschillen. In Lochem schijnen mannen hun product aan de man te brengen, waarbij men verbaal kennelijk nogal agressief overkomt.

Mocht men zich hebben laten intimideren en een abonnement hebben afgesloten; er is altijd een ontbindingsclausule. Deze luidt als volgt:

Indien de klant een natuurlijke persoon is en de overeenkomst op afstand c.q. door middel van colportage tot stand gekomen is, dan kan de klant de overeenkomst binnen zeven (7) werkdagen nadat de overeenkomst tot stand is gekomen c.q. binnen acht (8) dagen na dagtekening van de overeenkomst door de Kamer van Koophandel, uitsluitend schriftelijk en bij voorkeur aangetekend, ontbinden.

Einde bericht