Gemeente Tilburg

30 januari 2008

Woonlasten in Tilburg wederom het laagst
Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen
Inwoners van Tilburg betalen het minst aan gemeentelijke belastingen. In totaal betalen Tilburgers komend jaar 493 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. De gemeentelijke woonlasten voor een meerpersoonshuishouden stijgen in Tilburg weliswaar met 2,5%, maar de gemeente komt nog altijd als goedkoopste uit het onderzoek naar voren. Tilburg zet zich daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats als gemeente met de laagste woonlasten.

Hugo Backx, wethouder Financiën: " We slagen erin onze ambities te realiseren en daarbij onze inwoners zo min mogelijk te belasten. Samen met de gemeenteraad hebben we bewust voor deze lijn gekozen. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat onze inwoners bij de komende gemeentelijke belastingronde hier wederom profijt van hebben".

COELO onderzocht voor het jaarlijkse overzicht de tarieven in 36 grote gemeenten, waar 37 procent van de Nederlandse bevolking woont. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Belastingoverleg Grote Gemeenten (BOGG). Het volledige Belastingoverzicht Grote Gemeenten is te vinden op www.coelo.nl.