Gemeente Capelle a/d IJssel

Bedrag loonkostensubsidie 2008 vastgesteld

Sinds 2006 bestaat in Capelle aan den IJssel de mogelijkheid om loonkostensubsidie aan te vragen. Werkgevers komen hiervoor in aanmerking als ze een werkzoekende met een bijstandsuitkering in dienst nemen. Jaarlijks stelt het college van burgemeester en wethouders de hoogte van het bedrag en het plafond van deze subsidie vast. In de voorgaande jaren waren er voor de uitkeringsgerechtigden afhankelijk van hun afstand tot de arbeidsmarkt verschillende subsidiebedragen. Met ingang van 1 januari is er nog maar één subsidiebedrag van maximaal
10.000, - , met een subsidieplafond van 2.000.000, -. Het bedrag dat in een individueel geval wordt verstrekt, wordt in overleg tussen de werkgever en een medewerker van de afdeling Sociale Zaken overeengekomen.

Er is een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de loonkostensubsidie. Er moet sprake zijn van een reguliere arbeidsovereenkomst voor minimaal één jaar, voor zoveel uren dat de bijstandsuitkering niet langer noodzakelijk is. Werkgevers kunnen voor informatie over de beschikbare kandidaten en voorwaarden contact opnemen met Cock van Zanten van de afdeling Sociale Zaken, tel. 2848479, email: c.m.van.zanten@capelleaandenijssel.nl. Een aanvraagformulier is ook digitaal beschikbaar op www.capelleaandenijssel.nl op het ondernemersloket.

De loonkostensubsidie is bedoeld om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om uitkeringsgerechtigden betaalde werkervaring op te laten doen. Sinds de invoering op 1 juli 2006 zijn meer dan 500 mensen met loonkostensubsidie aan de slag gegaan. Door het opdoen van werkervaring vinden veel werkzoekenden een baan. Ze hoeven dan niet langer een beroep te doen op een bijstandsuitkering.