Dienstenbond CNV

Nieuws

30 januari 2008

Fusie veilingen Oost Nederland en Vleuten voorlopig van de baan

Door: Agostino Di Giacomo Russo

De voorgenomen fusie tussen Bloemenveiling Oost Nederland (VON) en Veiling Vleuten is voorlopig van de baan. Afgelopen week hebben de leden van de VON tegen deze fusie gestemd. Voor CNV Dienstenbond was dit een onverwachte wending van het fusie traject. Wij waren reeds ver gevorderd met de onderhandelingen voor een sociaal plan. Nu de fusie niet doorgaat is het onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor de Bloemenveiling Oost Nederland.

Sociaal plan
Zoals u weet waren de onderhandelingen voor een sociaal plan om de gevolgen van de fusie op te vangen in een vergevorderd stadium. CNV Dienstenbond heeft de opmerkingen, die gemaakt zijn van uw zijde tijdens de medewerkerbijeenkomst, meegenomen in het onderhandelingsproces. Ons plan was om deze week met u het resultaat van de onderhandelingen te bespreken. Afgelopen week bleek dat de fusie niet doorging en er op dit moment dus ook geen sociaal plan noodzakelijk is. Het traject rondom het sociaal plan ligt dus op dit moment stil.

Hoe nu verder
Op dit moment kunnen wij nog niet overzien wat de gevolgen op de langere termijn hiervan zijn. Veiling Vleuten zal in ieder geval binnen afzienbare tijd op zoek moeten naar een andere locatie. Het is zeer wel denkbaar dat dit gevolgen zou kunnen hebben voor Veiling Oost Nederland. Het is op dit moment echter nog koffiedik kijken wat die gevolgen precies zullen zijn. De komende tijd zal CNV Dienstenbond de ontwikkelingen op dit vlak kritisch blijven volgen.

Gelet op alle onzekerheden die er mogelijk in 2008 ontstaan is het verstandig om lid te zijn van een robuuste vakorganisatie. U heeft die keuze al gemaakt. Misschien is het lidmaatschap ook iets voor uw collega die deze keuze nog niet gemaakt heeft. Breng het lidmaatschap van CNV Dienstenbond onder de aandacht. En u weet voor het maandelijkse (fiscaal aftrekbare) contributiebedrag zijn onze leden ook nog verzekerd voor volledige rechtsbijstand. Niet alleen in de werksituatie maar ook voor privé-zaken.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Neem contact op met u bestuurder Agostino Di Giacomo Russo, telefoon 055 577 26 40 of per e-mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl