Gemeente Leeuwarden

Hoge opkomst kennismaking startende ondernemers

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-01-2008) Wethouder van Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, Marga Waanders heeft dinsdag 29 januari voor de 6e keer een groep nieuw in Leeuwarden gevestigde ondernemers ontvangen op het Stadhuis. In het laatste kwartaal van 2007 hebben zich zo'n 150 nieuwe ondernemers ingeschreven bij de Leeuwarder Kamer van Koophandel. Al deze ondernemers werden uitgenodigd voor een kennismaking op het Stadhuis. Een kleine dertig starters is op de uitnodiging ingegaan. Expeditie Leeuwarden (initiatiefnemer van deze bijeenkomsten) en de gemeente Leeuwarden willen op deze wijze de ondernemers een warm welkom geven in de Friese hoofdstad.
Na een woord van welkom in de sfeervolle Oranjezaal van het Stadhuis vroeg Marga Waanders een aantal nieuwe ondernemers iets te vertellen over de uiteenlopende bedrijfsplannen. De aanwezigen reageerden hierop enthousiast. Er werden vragen gesteld en er kwamen suggesties naar voren over de vorming van netwerken om zo van elkaar te leren.

De 1e expeditietas werd door wethouder Waanders uitgereikt aan mevrouw Rodien de Maar van bureau RODIEN. RODIEN is een adviesbureau op het gebied van o.a. duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Vervolgens heeft het gezelschap in de kelder van het Stadhuis met een hapje en een drankje verder kennis met elkaar gemaakt. Hier bestond ook de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met adviseurs van de gemeente Leeuwarden op het gebied van Economische- en Sociale Zaken.