Royal Dutch Shell plc

Persbericht

NAM sluit convenant met OR over overgang medewerkers

30/01/2008

De NAM heeft met haar Ondernemingsraad een convenant afgesloten waarin de overgang naar een koper wordt geregeld van medewerkers die betrokken zijn bij te verkopen bedrijfsonderdelen. Met het akkoord worden voor deze medewerkers belangrijke arbeidsvoorwaarden gewaarborgd. Daarnaast is een regeling afgesproken om een eventueel pensioenverschil door de NAM te compenseren. Het convenant heeft een looptijd van vier jaar. De onderhandelingen werden gestart in november vorig jaar en zijn met dit akkoord officieel afgerond.

De totstandkoming van het akkoord is actueel omdat de NAM, zoals het bedrijf eerder heeft aangekondigd, van plan is op korte termijn een aantal van haar Noordzee-velden te verkopen. Het gaat om de gasvelden met bijbehorende installaties L2-FA, L2-FB, L5-FA, L12-FC en L15-FA en tevens het gecombineerde olie- en gasveld F3-FB. Bij deze voorgenomen verkoop zijn zo'n 20 à 30 NAM-medewerkers betrokken. Het op de markt brengen van deze velden en installaties is in lijn met de lange-termijn strategie van de NAM.

NAM-directeur Roelf Venhuizen zegt over het convenant: "Ik vind het in ons aller belang en voor de duidelijkheid naar onze medewerkers een goede zaak dat overeenstemming is bereikt. Naar mijn overtuiging is het inhoudelijk een sterk akkoord, dat goede garanties biedt voor alle partijen, zowel voor de NAM, de betrokken medewerkers als kopers van onze bedrijfsonderdelen."

Anita Boelsums, voorzitter van de NAM-Ondernemingsraad: "Een ondernemingsraad is natuurlijk nooit blij om afscheid te moeten nemen van collega's. Het is daarom van essentieel belang voor ons dat perspectief op werk, inkomen en pensioen niet zal verslechteren na het overgaan. En dat het verkoopproces zorgvuldig verloopt. Ik ben verheugd dat we er samen uit zijn gekomen, ook al was dat niet altijd even makkelijk."