Politie Brabant-Noord

Veel aanhoudingen bij drugsactie

's-Hertogenbosch, 30-01-2008 o Dinsdag, in het begin van de avond, heeft de politie meerdere mensen aangehouden in verband met drugs in de wijk Bosveld.

In deze wijk en met name de Copernicusstraat, Chr. Huygensweg, van Coehoornplein en de Celsiusstraat hebben de bewoners al geruime tijd overlast veroorzaakt door kopers en verkopers van harddrugs. Er waren hier veel klachten over. De gemeente heeft in een eerder stadium al beveiligingscamera's opgehangen om deze overlast tegen te gaan maar dat had nog niet het gewenste resultaat. De politie is daarom in het najaar van 2007 begonnen met een groot onderzoek naar de activiteiten in dat gebied.

Dinsdagavond zijn 25 politieagenten van verschillende afdelingen ingezet om een afsluitende actie goed te laten verlopen. Er is gebruik gemaakt van de bewakingsbeelden. In totaal werden in Bosveld 6 mannen uit 's-Hertogenbosch aangehouden tussen de eenentwintig en eenenveertig jaar. Dat betrof drie dealers en drie kopers. Bij twee van de dealers werden meerder zakjes met harddrugs aangetroffen. In het vervolg daarvan is er in hun woning huiszoeking gedaan waarbij drugsgerelateerde apparatuur aangetroffen werd. Omdat een van de verdachten in een winkel aan de Copernicusstraat aangehouden werd en er een direct band bestond tussen de drugs en de winkel heeft de burgemeester besloten deze winkel te sluiten. Dit soort acties, in samenwerkingsverband tussen de politie en de gemeente, zullen in de toekomst op meerdere locaties plaatsvinden al dan niet ondersteund door het bedrijf dat de beveiligingscamera's bemand.