Gemeente Haren

Optimaal gebruik sportcomplex

30/01/2008

Ondertekening Sportclubs Afgelopen donderdag, 24 januari 2008, hebben de besturen van de sportverenigingen ATC'75, v.v. Gorecht, v.v. Haren en de gemeente Haren een intentieverklaring ondertekend.

Hiermee onderschrijven alle partijen de gezamenlijke doelstelling en zijn er ook afspraken gemaakt over de wijze waarop er (bestuurlijk) uitvoering wordt gegeven aan realisatie van het nieuwe sportcomplex.

De doelstelling is als volgt geformuleerd:
"Het gezamenlijk inzetten voor het realiseren van een vernieuwd en optimaal geoutilleerd sportcomplex Onnerweg/Geertsemaweg, alsmede het realiseren van een optimale en intensieve samenwerking, zowel voorafgaand aan als vanaf de ingebruikname, waardoor een optimaal gebruik van de accommodatie wordt gerealiseerd".

Afspraken

Dat betekend dat de sportverenigingen en de gemeente een aantal afspraken met elkaar hebben gemaakt. Deze afspraken zijn samengevat onder de volgende punten:

* organisatie overleg/werkvorm;

* participatie/inzet;

* vertegenwoordiging namens vereniging;

* planning;

* communicatie;

* procesverantwoordelijkheid;

* gemeenschappelijke doelstellingen: overeenstemming over:
- besluitvorming door projectgroepen;

- programma van wensen en eisen;

- inrichting sportpark voor optimale benutting;
- nieuwe bebouwing voor alle verenigingen op het middenterrein;
- beheer, gebruik en eigendom sportcomplex;
- de wijze waarop er rekening gehouden wordt met direct omwonenden in kader van geluid en lichtbeheersing, verkeersstromen en parkeermogelijkheden.

Historie
Alle partijen hebben, in gezamenlijk overleg, tot een intentieverklaring besloten om daarmee goede afspraken te maken die leiden tot een resultaat naar tevredenheid van iedereen.

Sinds 2006 zijn de betrokken partijen met elkaar in overleg. Men probeerde te komen tot een inrichtingsplan om het huidige sportpark aan de Onnerweg opnieuw in te richten en uit te breiden. Daarmee gaf men uitvoering aan de Raadsbesluiten van januari 2006 en juni 2007.

Doordat diverse zaken betreffende het (her)inrichten van het Sportpark Onnerweg/Geerstemaweg, alsmede de problematiek aan de Oosterweg, samen kwamen in de projectgroep verliep dit overleg niet altijd even constructief.

Door het gezamenlijk ondertekenen van de intentieverklaring geven partijen uiting aan de wens om voortvarend, in harmonie en met respect voor elkaar samen te werken en te komen tot realisatie van een modern sportcomplex waar de sport kan bloeien.