Gemeente Hoogeveen

30 januari 2008

Afzender: College van B&W

Hoogeveen gaat bestemmingsplan Buitenvaart II repareren

Het college van B&W van Hoogeveen ziet kansen voor een reparatie van het bestemmingsplan Buitenvaart II. Vandaag deed de Raad van State uitspraak in een beroepszaak over de plannen voor dit bedrijventerrein nabij Hollandscheveld. Die plannen omvatten een noordelijk terrein bij DOC Kaas en het geplande terrein Riegmeer ten zuidwesten van Hollandscheveld.

De Raad van State heeft de locatiekeuze voor Riegmeer en de ligging ten opzichte van de ecologische hoofdstructuur ongemoeid gelaten. Ook de verlenging van de Mr Cramerweg en de geplande fietsbrug over de Hoogeveensche Vaart blijven overeind.

Aan de andere kant gaat de Raad van State niet akkoord met de bedrijvenbestemming. "Dat is erg jammer," zegt wethouder Wietze van der Zwaag. "Maar volgens ons zit de deur niet op slot voor een bedrijvenbestemming. De Raad van State geeft aan dat we de bestemming op onderdelen niet voldoende motiveren. We zijn dus optimistisch over de kansen. Ruimte voor bedrijven is hard nodig in de nabije toekomst."

Binnenkort buigt het college zich over de opties tot reparatie.

Henriëtte Bandell


*********************
Gemeente Hoogeveen
Afdeling Advies/communicatie
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
Donau 12
tel. (0528) 291 257/ 291 234
fax (0528) 291 325
internet: http://www.hoogeveen.nl

***************************************