Amsterdam Oud Zuid


Definitieve bestrating Johannes Verhulststraat

De werkzaamheden aan riolering, gas- en elektriciteitsleidingen en inrichting van de Johannes Verhulststraat (ter hoogte van nr. 181 tot 205) zijn in de afrondende fase.

Begin januari hebben Waternet en het stadsdeel het werk in de straat hervat. Hiermee komt binnenkort een einde aan een lange periode van intensieve samenwerking tussen Waternet en het stadsdeel. Beide partijen hebben gedurende het project hun specifieke werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Foto Alphons Nieuwenhuis

De stand van het grondwater in de buurt gaf regelmatig aanleiding het werk neer te leggen en maatregelen te treffen. Het werk kon alleen doorgaan wanneer de grondwaterstand op een veilig peil was. Dat vergde een zeer zorgvuldige aanpak. Waternet controleerde systematisch het effect van het werk en nam voorzorgsmaatregelen om de waterstand op peil te houden. Daardoor is aan de panden in het betreffende deel van de straat geen schade ontstaan, voor zover nu bekend is.

Het stadsdeel begint binnenkort met de definitieve bestrating van de rijbaan en de parkeerplaatsen. Zodra de damwanden geplaatst zijn en het opslagterrein niet meer nodig is, wordt de rest van de straat aangelegd.

Herstel van groen en bestrating

De bestrating op de kruising van de Lassusstraat en de Johannes Verhulststraat heeft te lijden gehad onder alle werkzaamheden en krijgt in het voorjaar een opknapbeurt. Dan vervangt het stadsdeel waar nodig ook het groen in de Dufaystraat en op het Dufayplein.