Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 30 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 30-01-2008 o getuigen beroving gezocht, huiselijk geweld en patatkraam terecht

Volendamse patatkraam terecht

Wadenoijen (Noord-Brabant) - Gestolen frietkramen aangetroffen en verdachte aangehouden

Naar aanleiding van binnengekomen informatie gingen agenten dinsdagmiddag een kijkje nemen op een terrein aan de Lingedijk in Wadenoijen. Zij troffen daar twee aanhangers - frietkramen - aan waarvan het vermoeden bestond dat deze waren gestolen. Natrekken van de kentekens wees uit dat dit inderdaad het geval was waarop de frietkramen voor verder onderzoek in beslag werden genomen.

Een getuige zou één van de frietkramen hebben herkend naar aanleiding van een tv-uitzending rond de gestolen aanhanger en meldde dit. Onderzoek wees uit dat één van de aanhangers 21 januari dit jaar gestolen werd vanaf de Tuinstraat in Venhuizen. De ander is vorig jaar weggenomen op de Parallelweg in Volendam. In beide gevallen is aangifte gedaan.

Nader onderzoek werd ingesteld waarbij politieagenten onder meer met een andere getuige spraken. Het leidde in de loop van de avond tot de aanhouding van een 36-jarige inwoner van Tiel. De man wordt verdacht van heling en werd ingesloten op het politiebureau in Tiel. Daar is hij kort verhoord en in verzekering gesteld.

Het onderzoek èn de verdachte is woensdag overgedragen aan het korps Noord-Holland Noord.

Vrouw op snorfiets onder invloed

Zaandam, dinsdag 29 januari, 19:27 uur.

Op de Kepplerstraat heeft de politie dinsdagavond een 40-jarige bestuurster van een snorfiets aangehouden. De vrouw zat met drank op achter het stuur. De Zaandamse had een alcoholgehalte van 1,2 en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.

Door rood

Zaandam, dinsdag 29 januari, 14:00-16:00 uur

Op de Prins Bernhardweg heeft de politie dinsdagmiddag achttien kentekens genoteerd van voertuigen die niet stopten voor het rode verkeerslicht. De eigenaren van de auto's zullen binnenkort een acceptgiro van 130 euro ontvangen.

Tientallen overtredingen, enkele boetes

Purmerend, dinsdag 29 januari, 18:00-21:00 uur

24 Fietsers die dinsdagavond niet verlicht over de Purmersteenweg fietsten, kregen geen boete maar een stakingsbon uitgereikt. Op de Verzetslaaan en de Gedempte Singelgracht noteerde de politie 's middags slechts twee kentekens. Deze waren van voertuigen die door rood reden. Voor de zogenaamde 'lichte' overtredingen werden, in verband met de landelijke vakbondsstaking van de politie, geen boetes uitgedeeld.

Getuigen beroving gezocht

Zaandam, 25 januari 2008.

De recherche is op zoek naar getuigen van een beroving die moet hebben plaatsgevonden op vrijdag 25 januari tussen tien over half zeven en zeven uur bij ING-bank op de Provincialeweg 25. Een 39-jarige Zaandammer was op weg van de parkeerplaats naar de afstortkluis van de bank om voor zijn werkgever een storting te doen. De man werd door twee rovers met een mes bedreigd en mishandeld. De mannen pakten de portemonnee en een enveloppe met geld af van het slachtoffer en liepen weg in de richting van het fietspad. De beroofde man beschreef zijn belagers als volgt: Dader 1 was een donkere man van hooguit 25 jaar oud met een lengte van ongeveer 178 cm en een fors sportief figuur. De man droeg een driekwart donkerblauwe jas met capuchon en een wijde, laaghangende, donkere spijkerbroek. Dader 2 was een blanke man van hooguit 25 jaar oud maar jonger en langer dan dader 1. Hij had donkerblond omhoog gekamd haar, ingevallen wangen en diepliggende ogen. Hij droeg een crèmekleurige of witte jas met een donker embleem op de linkerborst en een lichte joggingbroek. De recherche verzoekt getuigen die mogelijk iets van het misdrijf hebben gezien of die menen de combinatie van de twee daders te herkennen contact op te nemen via 0900-8844. Getuigen die anoniem willen reageren kunnen bellen met M (meld misdaad anoniem) via 0800-7000.

Huiselijk geweld

Purmerend, dinsdag 29 januari 2008.

De politie heeft een 54-jarige man uit Purmerend aan gehouden als verdachte van mishandeling. De man zou in zijn woning bij een kennis en plaatsgenote opdringerig zijn geweest. De vrouw liet blijken dat zij daar niet van was gediend. Hierop zou de man haar herhaaldelijk vuistslagen hebben gegeven. Nadat de Purmerendse aangifte had gedaan werd de verdachte op signalement in een wachtruimte op het Tramplein door agenten aangehouden. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Raam slager ingegooid

Purmerend, woensdag 30 januari 2008, 03:51 uur.

Uit een slagerswinkel aan de Poelstraat zijn in ieder geval een bevroren kip en een opblaasstoel gestolen. Deze voorwerpen werden door de gewaarschuwde agenten op straat aangetroffen. Een ruit van de winkel was vernield. Een getuige wist te melden dat de twee daders donker gekleed waren. Eén van hen had een capuchon op met een bontrandje en één was op de fiets. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

Laptops weg uit keukenwinkel

Zaandam, woensdag 30 januari 2008, 00:10 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld na een inbraak bij een keukenbedrijf aan de Pieter Gijsenlaan. Dinsdagavond om tien over half twaalf kreeg een bewakingsbedrijf een inbraakalarm binnen en reageerde daarop. De sleutelhouder trof aan de zijkant van het pand een vernielde grote glazen pui. Hierdoor is men kennelijk binnengekomen waarna twee laptop computers vanaf de toonbank werden meegenomen.