Gemeente Heusden


Heusden onderzoekt renovatie Voorste Venne 30 januari 2008 Heusden onderzoekt renovatie Voorste Venne

De gemeente Heusden heeft bureau Jonkman en Klinkhamer uit Amersfoort opdracht gegeven om met een vlekkenstudie de haalbaarheid van renovatie van de cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen te onderzoeken. Het onderzoek past in het stappenplan dat het college van Heusden in april 2007 heeft vastgesteld, op weg naar een goed toegerust cultureel centrum.

De vlekkenstudie moet antwoord geven op de vraag of van het huidige complex een cultureel centrum kan worden gemaakt, dat past bij de schaal van Heusden en voldoet aan de eisen van deze tijd. Daartoe wordt globaal in beeld gebracht hoe de verschillende culturele functies in onderlinge samenhang in het complex kunnen worden ondergebracht. Behalve inpassing van de huidige culturele functies van De Voorste Venne worden ook de mogelijkheden van een bibliotheek in de studie meegenomen.

Partycentrum
In de vlekkenstudie wordt nadrukkelijk een relatie gelegd met het partycentrum dat in hetzelfde complex gehuisvest is. De Voorste Venne is voor een deel eigendom van de gemeente en voor een deel van partycentrum Wijnand van Delft. In het gemeentelijk deel zijn de evenementenhal, het theater en een aantal instellingen op het gebied van cultuur en welzijn ondergebracht.

Het afgelopen half jaar heeft de gemeente in nauw overleg met de huidige en mogelijk toekomstige gebruikers de situatie van dit moment, knelpunten en wensen in beeld gebracht. Op basis hiervan is een aantal voorwaarden geformuleerd, waaraan de toekomstige accommodatie moet voldoen. Het college wil een aantrekkelijk en levendig cultureel centrum, waar de inwoners van de gehele gemeente Heusden graag naartoe komen. Zodra de eerste bevindingen van het bureau bekend zijn, worden deze met de gebruikers besproken.

Gespecialiseerd
Bureau Jonkman en Klinkhamer is gespecialiseerd in de ontwikkeling van culturele accommodaties. Zo waren zij betrokken bij de renovatie van het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle en bij de omvorming van het voormalige gemeentehuis van Rosmalen tot cultureel centrum. Geplaatst op: 30 januari 2008