Gemeente Heerhugowaard


Leerlingen van de paperclip bij hun leskist

Kinderkunst op straat

De leskist âKunst in Heerhugowaardâ is de tweede in een serie van drie, waarmee kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. De eerste leskist had als thema â3 meter onder zeeâ. Leerlingen van groep 6 leerden er spelenderwijs mee hoe watergebieden werden drooggemaakt, waardoor steden als Heerhugowaard konden ontstaan.

Leskist 2 heeft twaalf laatjes. In ieder laatje zit een kunstopdracht. In nummer 9 zitten fotoâs van kunstwerken die buiten in Heerhugowaard staan. Met klei gaan ze vervolgens (delen van) het kunstwerk namaken. âHet zou wel leuk zijn als een aantal van die kunstwerken van kinderen werkelijk uitgevoerd zouden kunnen worden om de buitenruimte op te fleurenâ, zei Piet Zwaanenburg, leerkracht op De Paperclip en coördinator van de leskist in Heerhugowaard.

Wethouder Robbert Jan Piet van cultuur en onderwijs vindt dat een heel goed idee. âIk zou het heel leuk vinden als een deel van het geld aan âkinderkunst op straatâ zou kunnen worden besteed. En als er dan een beetje geld tekort is, wil ik me bij mijn collegaâs wel sterk maken om daar een oplossing voor te vinden.â

30-1-2008