Leiden Reactie op Telegraaf-artikel: 'Leidse junk Iwan slaat opnieuw toe' Een 40 jarige vrouw uit Leiden heeft zich zaterdagavond 26 januari rond 19.15 uur niet bedreigd gevoeld toen zij op de Hogewoerd werd aangesproken door een man die om haar geld en mobiele telefoon vroeg. Op aanraden van haar chef meldde zij het voorval dinsdagmiddag 29 januari bij de politie. Die heeft met haar gesproken en gezocht of er toch geen sprake kon zijn van een strafbaar feit. Dat werd niet gevonden. In de Telegraaf van woensdag 30 januari werd de suggestie gewekt dat het hier zou gaan om een bedreiging en poging tot diefstal en dat de man al tientallen keren door de politie zou zijn opgepakt. De politie heeft daarop nogmaals onderzoek gedaan en gesproken met de vrouw en komt niet tot die conclusie. Politiecijfers bevestigen ook niet het beeld dat hij al tientallen keren zou zijn opgepakt.

Het incident deed zich voor op de Hogewoerd. De vrouw liep daar met haar fiets toen de man van haar haar geld en mobiele telefoon vroeg. 'Opzouten' riep ze en liep door zonder verder lastig gevallen te worden. Zij kende de man van een winkelverbod bij haar in de supermarkt. Haar chef adviseerde het voorval te melden bij de politie. Dit deed zij dinsdagmiddag. Een hoofdagent zocht met haar naar mogelijke strafbare feiten die gepleegd zouden kunnen zijn. Er werden hoe vervelend ook, echter geen gronden van een stafbaar feit gevonden. De vrouw kon zich daar in vinden.

Het artikel van de Telegraaf doet vermoeden dat er wel sprake zou kunnen zijn van een strafbaar feit. De poltitie heeft direct contact gezocht met de vrouw om dit nogmaals te onderzoeken. De conclusie na dit onderzoek is dat de vrouw niet werd overvallen en zich niet bedreigd heeft gevoeld. De politie kent de man en volgt hem actief.

Alphen aan den Rijn Politie houdt drie mannen aan na korte gijzeling Op dinsdag 29 januari rond 21.15 uur kreeg de politie van Alphen aan den Rijn de melding dat er op het Stationsplein een jongen werd mishandeld door meerdere mannen en dat hij vervolgens in een auto werd getrokken. De auto was er vandoor gegaan in de richting van de Hefbrug.

De politie startte direct een onderzoek en heeft in de omgeving uitgekeken naar de auto en de mannen. Getuigen konden specifieke informatie geven over de verdachten en hun auto's waarop de politie dinsdagnacht 2 mannen, een 19 jarige man uit Woubrugge en een 21 jarige man uit Alkemade, heeft kunnen aanhouden. Woensdagochtend is een derde verdachte, een 30 jarige Alphenaar, aangehouden. Tijdens het onderzoek kwam de mededeling dat de jongen, een 21 jarige Alphenaar, die gegijzeld was weer terecht was. De verdachten zijn in verzekering gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Langeraar Politie spreekt mannen over lastigvallen jongen De politie heeft vorige week twee oudere mannen gehoord over het lastigvallen van een 8 jarige jongen op donderdag 10 januari. Volgens de jongen was hij in het verenigingsgebouw aan de Langeraarsweg vastgepakt en had hij daarbij een lichte verwonding opgelopen. Tijdens het opsporingsonderzoek heeft de politie een 83 jarige man verhoord. De politie heeft hierna ook een andere man gehoord over dit incident. Volgens de 83 jarige man wilde hij de jongen laten schrikken door zijn handen op de ogen van de jongen te doen. Van andere bedoeling is uit het onderzoek niet gebleken.

Gouda Inbraak in woningen in Gouda In twee woningen in Gouda is in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari ingebroken. In een woning aan het Sonatepad is men via de achterzijde binnengedrongen. Uit de woning is onder andere een bankpas en een mobiele telefoon weggenomen. De tweede inbraak vond plaats in een woning aan de Sporkenhoutlaan. Ook daar werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De plaats van binnenkomst was in dit geval de voorzijde. Uit de woning zijn bankpassen en geld weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Nieuwerkerk aan den IJssel Brandstichting in Essepark, getuigen gezocht De politie vraagt getuigen die gezien hebben wie de brand in het Essepark heeft veroorzaakt zich te melden bij de politie van Nieuwerkerk aan den IJssel. Mogelijk dat er personen zijn die de verdachten met oude kranten hebben zien sjouwen in de richting van het Essepark.

Op dinsdag 29 januari, rond 19.45 uur, kreeg de politie de melding dat er in het Essepark een brand woedde. Op het skateplein in het Essepark aangekomen zagen agenten dat er in het stalen huisje een behoorlijke brand was. Samen met omwonenden is de brand geblust. Het vuur was gesticht door het in de brand zetten van oud papier/ oude kranten die buiten klaarstonden om de volgende dag opgehaald te worden. De politie is een onderzoek gestart naar de brandstichters en vraagt getuigen zich te melden via 0900-884 of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.