Gemeente Oldenzaal


College breidt doelgroep Regiotaxi uit

gepubliceerd op : 30-1-2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om meer mensen in aanmerking te laten komen voor reizen met de Regiotaxi tegen gereduceerd tarief. Het gaat daarbij om mensen die afhankelijk zijn van een begeleider als ze gebruik maken van het openbaar vervoer, maar zonder begeleiding met de Regiotaxi kunnen reizen.

De bezwaarschriftencommissie sociale zekerheid heeft in een brief laten weten dat zij vindt dat, daar waar de Regiotaxi het zelfstandig functioneren vergroot, mensen tegen gereduceerd tarief gebruik moeten kunnen maken van Regiotaxi. Ook in het Politiek Forum is dit onderwerp aan de orde geweest. "Bovendien is het vergroten van de zelfredzaamheid één van de uitgangspunten van de Wmo," aldus verantwoordelijk wethouder Willem Termijtelen. Deze punten hebben mede geleid tot het besluit van het college.

Regiotaxi van deur tot deur
Inwoners van Oldenzaal die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, kunnen sinds 1 juli 2006 tegen gereduceerd tarief gebruik maken van Regiotaxi. Van dit vervoer wordt op grote schaal gebruik gemaakt door de ruim 1400 Oldenzalers die daarvoor in aanmerking komen. Met de uitbreiding komt dat aantal uit op ongeveer 1500.

De Regiotaxi vervoert de klant van deur tot deur. Voor mensen die afhankelijk zijn van een begeleider als zij met het openbaar vervoer reizen, geldt dat zij zonder begeleiding gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. Voor hen zal hulp bij het in- en uitstappen voldoende zijn. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gelden voor slechtzienden en/of verstandelijk gehandicapten.