Stichting Wemos

30 januari 2008: Cily Keizer nieuwe directeur Stichting Wemos

Cily Keizer (53) treedt per 1 februari 2008 aan als directeur bij Stichting Wemos, organisatie voor internationale gezondheidsvraagstukken.

Keizer: âEen goede gezondheid is een basisrecht voor iedereen. Jammer genoeg is dit nog steeds niet de realiteit voor veel mensen in ontwikkelingslanden. Ik zie het als een uitdaging dat door het werk van Wemos, organisaties in het Zuiden concrete verbeteringen in de gezondheidszorg voor elkaar krijgenâ.

De afgelopen jaren was Cily Keizer werkzaam als directeur van SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie in Laos/Cambodja en Bhutan, waar zij zich onder andere richtte op het verbeteren van de afstemming van het beleid van donoren zoals de Wereldbank en niet-gouvernementele organisaties. Keizer was ook verantwoordelijk voor programmaâs zoals voor veilig drinkwater voor de allerarmsten. Daarvoor werkte zij als programmamanager in onder andere Den Haag, Ghana, Ecuador en Nepal.

Begin dit jaar verruilde Cily Keizer Vientiane (Laos) voor Amsterdam. âBij mijn besluit om terug te keren naar Nederland speelt ook mee dat ik als moeder van drie kinderen, mijn dochters iets van Nederland wil meegevenâ.

Met Cily Keizer haalt Wemos een enthousiaste en gedreven leidinggevende binnen die door haar jarenlange ervaring in ontwikkelingslanden een nieuwe impuls zal geven aan de verdere profilering en effectiviteit van het werk van Wemos.

Keizer volgt Nina Tellegen op die op 15 oktober 2007 als algemeen directeur van Stichting DOEN is benoemd.


---

---


Noot voor de redactie,