Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Januari

* | Start werkzaamheden Sportlaan

start werkzaamheden Sportlaan

De wegwerkzaamheden aan de Sportlaan gaan dit voorjaar beginnen

Het werk is gegund aan aannemer Nonak uit Ommen. Het profiel van de weg wordt gewiizigd, de rijbaan blijft asfalt, er komen voetpaden en nieuwe parkeerterreinen. De parkeervakken worden uitgevoerd met graskeien, waardoor er een groene uitstraling ontstaat. Op regelmatige afstand komen er snelheidsremmende plateau's van rode steen. Langs de weg en op de parkeerterreinen worden nieuwe bomen geplant.

Op het eerste stuk van de Sportlaan - tussen Eikesingel en inrit Bouburg - vervalt het parkeren langs de weg. Na deze inrit blijft het mogelijk aan beide zijden van de weg te parkeren. Er komen twee nieuwe parkeerterreinen, een naast het bewegingscentrum en een achter de politieacademie, na de bocht dus. Het parkeerterrein bij de atletiekbaan blijft ongewijzigd.
De weg naar het schietsportcentrum wordt nu ook aangepakt. In de hoek achteraan bij het water komt een pleintje met zitbankjes. Alles bij elkaar kosten de werkzaamheden 1 miljoen euro. Dat geld is een aantal jaren geleden bij de start van Sportlaan fase 1 al gereserveerd.