Provincie Groningen

risicokaart Gevolgen van overstromingen nu ook te zien op de risicokaart 30 januari 2008

Vanaf 30 januari 2008 is op de risicokaart informatie te vinden over wat de gevolgen zijn van overstromingen in de eigen omgeving. Of het nu gaat om een overstroming vanuit zee of een dijkdoorbraak van een rivier. Op de kaart is nu te zien welke gebieden onder water komen te staan en hoe hoog het water komt.

Wat is de risicokaart?
De basis van de risicokaart Groningen bestaat uit een plattegrond van de provincie Groningen met een strook van 15 km rondom. Hierdoor kunt u ook een deel van de informatie van buurprovincies Friesland en Drenthe raadplegen.
Op de kaart zijn de risico's op calamiteiten vermeld. U vindt informatie over onder andere: ongevallen met gevaarlijke stoffen, natuurrampen, kwetsbare objecten en nu ook gegevens over overstromingen.

Rol van de provincie
De overheid is verplicht om informatie te geven over mogelijke risico's. De kans dat een grote ramp daadwerkelijk plaatsvindt is door voorzorgsmaatregelen buitengewoon klein.
De risicokaarten worden gemaakt door het Rijk, de provincie, gemeenten, waterschappen en hulpverleningsdiensten. De provincie ontwikkelt en beheert de kaart. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het invoeren en actueel houden van het leeuwendeel van de gegevens.

Informatie over de Groningse risicokaart
Wilt u meer weten over de risico's in uw omgeving, neem dan contact op met uw gemeente.
Of kijk op deze website bij Veiligheid en Milieu/Risicokaart. U kunt daar ook een link vinden naar de Risicokaart zelf. Of klik hier om direct naar de Risicokaart van de provincie Groningen te gaan.

Landelijke informatie
Op de website www.risicokaart.nl staan verwijzingen naar alle risicokaarten van Nederland met aanvullende informatie. Voor meer informatie over wat te doen in geval van een ramp kunt u kijken op de website denkvooruit.nl.

30 januari 2008