Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 30-01

FIJNAART, 30 januari 2008

Runners en drugstoeristen gesnapt

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op dinsdagavond vier personen aan voor drugshandel.

Op de Brugstraat zag de politie hoe een man een andere man aansprak. Het ging vermoedelijk om drugs en de twee zijn staande gehouden. De 32-jarige Fransman gaf toe dat hij kwam om drugs te kopen. Na het afleggen van een verklaring was hij vrij om te gaan. De andere man, een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is aangehouden. Hij bleek nog een onherroepelijk vonnis te hebben openstaan van 500,- of een gevangenisstraf van 10 dagen. Hij kon niet betalen en is ingesloten. Ook heeft hij een bekeuring en een straatverbod van 14 dagen voor het gebied rond de Brugstraat en de Molenstraat.

De politie zag hoe twee vrouwen met een drugsrunner in gesprek raakten en van hem een zakje drugs kochten. Dit gebeurde op de Hoogstraat en de Brugstraat. De twee vrouwen, een 20-jarige vrouw uit Waterloo en een 20-jarige vrouw uit Bois-Seigneur-Isaac (Belgie), zijn aangehouden op de Boulevard. Ze hadden een zaakje met 2,5 gram hennep in hun bezit en deden hier direct afstand van. De twee zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld met een waarschuwing. Een 27-jarige man is op de Hoogstraat aangehouden op verdenking van drugsrunnen. De man gaf tijdens verhoor toe. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Wijkagent lost tientallen zaken op met de aanhouding van 10 jongeren

FIJNAART: De wijkagent heeft met de aanhouding van 10 jongeren in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar, allen afkomstig uit Fijnaart een groot aantal zaken opgelost.

Eind december 2007 werden in de straat Langs de Kreek twee branden gesticht in coniferen, ook werden vernielingen aangericht aan twee bushokjes, en verkeersbord en een ruit.
Ook werd een eetgelegenheid in Fijnaart opgelicht. Men bestelde voor honderden euro's valse bestellingen. Gedurende 2007 zijn op de route van Fijnaart naar Oudenbosch bijna 80 kliko's omver getrapt. De 10 worden ervan verdacht de bovenstaande feiten in verschillende samenstellingen te hebben gepleegd. De 10 gaven toe en worden doorverwezen naar bureau Halt, er worden processen-verbaal opgemaakt en de schade zal worden vergoed.

Wijkagent Rob Vergouwen: 'Ik ben verheugd dat deze zaken zijn opgelost en hoop dat hiermee de rust in het dorp weer terugkeert.'

Twee aanhoudingen door alerte getuigen na inbraak in school

ROOSENDAAL: Een buurtbewoner van de Flaviadonk hoorde woensdag rond 00.30 uur glasgerinkel in de omgeving van een school. De daders reden vervolgens op een brommer weg. De bewoner alarmeerde de politie. Een getuige zag even later een bromfiets rijden met hierop twee mannen die zich vreemd gedroegen en grote tassen bij zich hadden. Hij meldde deze situatie bij de politie. De politie kon op aanwijzing van de getuige twee verdachten aanhouden in een woning in de wijk Ettingen. De 23-jarige en 22-jarige Roosendaler gaven de diefstal direct toe en stonden de twee ontvreemde computerkasten af.

Ze zijn ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Jongen beroofd van schoolspullen

ROOSENDAAL: Een 15-jarige inwoner van Roosendaal deed woensdag aangifte van beroving. Hij fietste op maandagochtend even na 08.00 uur over de Strausslaan, toen 4 jongens op fietsen hem tegemoet kwamen. Bij het passeren gaf één van de 15-jarige een trap tegen zijn fiets, waardoor hij bijna viel. Hierna belaagden de vier hem en trokken aan zijn tas. Ze hebben uit de tas een aantal schoolbenodigdheden weggenomen. De tas zelf hebben ze niet meegenomen. De vier fietsten weg richting in de Dr. Schaepmanlaan. Het slachtoffer probeerde de daders nog te achterhalen, maar dit was tevergeefs.

Politie onderzoekt inbraak stadskantoor

ROOSENDAAL: Dinsdagavond meldde een beveiliger van het Stadskantoor aan het Stadserf een inbraak. De inbraak is vermoedelijk tussen 19.30 uur en 21.00 uur gepleegd. In het pand werden verschillende vernielingen aangericht. Hoe de inbrekers het pand binnen zijn gekomen is nog niet duidelijk en wordt onderzocht. De daders namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg