Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 30-01

BREDA, 30 januari 2008

Bikers betrappen insluipers

BREDA: De politie hield op dinsdagavond vier jongeren aan op de O. van Rijsselbergherstraat. Leden van het biketeam surveilleerden in Breda-Noord in verband met het hoge aantal woninginbraken. Ze zagen een jongen staan bij een aantal garageboxen en spraken hem aan. Hij wachtte op zijn vrienden die even later vanuit een tuin kwamen. Ze vertelden in de tuin te hebben gezocht naar de fiets van één van de jongeren. Eén van de bewoners van de woning zou de fiets hebben gestolen. De fiets werd niet aangetroffen. Ook was er geen aangifte gedaan van fietsendiefstal. De vier, in de leeftijd van 14 tot 17, allen inwoners van Breda, zijn aangehouden. Aan de poort van de tuin werden geen braaksporen aangetroffen. De politie controleerde de tuin en sprak met de bewoners van het pand. De vier zijn in verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor verkrachting ex-vriendin

ETTEN-LEUR: De politie hield gisteren een 28-jarige man uit Etten-Leur aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige ex-vriendin uit Etten-Leur gedurende 2007 te hebben verkracht, bedreigd en mishandeld. Dit vond plaats in de woning van de vrouw in het Etten-Leur. Het slachtoffer deed in september 2007 aangifte.De politie stelde een onderzoek in en hield de man aan. Hij is verhoord en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Morgen zal de man worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Deze zal beslissen of de man langer vast moet blijven zitten.

Twee aanhoudingen na controle auto

BREDA: De politie zag op woensdag even na 01.00 uur een auto rijden over de Doornboslaan. De bestuurder voerde geen licht en kreeg een stopteken. Hij stopte op de Christiaan Huygensstraat en werd hier gecontroleerd. De politie constateerde dat de 20-jarige bestuurder niet in bezit was van een geldig rijbewijs. Hij is hierop aangehouden.

Toen de agenten de verdachte aanhielden sprong één van de twee passagiers uit de auto en rende weg in de richting van het Edisonplein. Een politiemedewerker rende hem achterna en zag dat hij iets liet vallen. Er kwam een fietser aan die hetgeen de verdachte liet vallen ogenschijnlijk opraapte en wegreed. Hij is verderop aangehouden, maar bleek niets met de zaak te maken te hebben en had ook niets verdachts in zijn bezit en is direct in vrijheid gesteld.

Naar de weggelopen man is o.a. met een diensthond in de omgeving gezocht. Dit was echter tevergeefs.

De politie vond op de plaats waar de man iets liet vallen een onderdeel van een vuurwapen.

In de auto van de verdachte werden een paar zakjes softdrugs, een hoeveelheid inbrekersgereedschap en een busje traangas gevonden. De goederen zijn in beslag genomen. Ook bleek het voertuig niet verzekerd en is getakeld.

De bijrijder van het voertuig is ook aangehouden. De 22-jarige man en zijn broer, de eerdergenoemde 20-jarige man uit Breda zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Aanhouding na huiselijk geweld

CHAAM: De politie hield op dinsdagavond een 37-jarige man uit Chaam in zijn woning. De man zou zijn 34-jarige vrouw bij de keel hebben gegrepen en haar meerdere keren hebben geslagen. De man belde de politie en beweerde dat zijn vrouw dronken en agressief was. Bij aankomst verklaarde de vrouw mishandeld te zijn door de man. Ook de twee aanwezige kinderen bevestigde dit. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man is in verzekering gesteld.

Scooterrijder aangehouden na verkeersongeval

BREDA: Op dinsdagavond gebeurde er een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Roeselarestraat en de Brusselstraat. Omstreeks 20.30 uur reed 44-jarige Bredanaar in zijn auto over de genoemde kruising, toen een scooter plotseling vanaf het trottoir de straat op reed. De 44-jarige man kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij verklaarde dat de bestuurder van de scooter geen verlichting voerde. Na het ongeval gingen de opzittenden van de scooter er vandoor. De automobilist kon de bestuurder van de scooter in de kraag vatten en droeg hem over aan de politie. De 17-jarige jongen uit Den Haag verklaarde gewoon op straat te hebben gereden en in zijn eentje op het voertuig te hebben gezeten. Hij is ingesloten en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een politiemedewerker in burger betrapte een 33-jarige Bredanaar op winkeldiefstal in de Barones. De man had o.a. een must gestolen. De politieman hield de man aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld, gezien het feit dat hij een veelpleger is.

Winkeldievegge betrapt door winkelpersoneel

BREDA: Personeel van een supermarkt aan de Nieuwstraat betrapte op dinsdagmiddag eeb vrouw op winkeldiefstal. Ze wilde twee verzorgingsproducten wegnemen zonder hiervoor te betalen. Ze is door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De 41-jarige vrouw is meegenomen voor verhoor. Van de betreffende supermarkt kreeg ze een winkelverbod voor elk filiaal van de supermarktketen in Breda. Ze is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden in hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: Aan de hand van een tip en verschillende warmtemetingen ging de politie dinsdag binnen bij een woning aan de Van de Rietstraat. Hier werden 208 hennepplanten en 966 hennepstekjes gevonden. De kwekerij en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Een 31-jarige Amsterdammer die op dat moment in de woning verbleef is aangehouden als verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 19-jarige Bredanaar aan op de Vredenburchsingel. Hij had bij zijn ouderlijk huis meerdere vernielingen aangericht en zijn vader geslagen. De jongen was door het lint gegaan na een ruzie in de huiselijke sfeer. Hij had dit hiervoor al meerdere keren gedaan. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

BREDA: In een woning aan de Hoekakker is een hennepkwekerij aangetroffen. N.a.v. een melding en warmtemetingen zijn in de woning 160 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de goederen zijn in beslag genomen. De 47-jarige bewoner en de 37-jarige aanwezige vrouw zijn aangehouden. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De man is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor inbraak in schuurtje

BREDA: De politie kreeg dinsdagochtend melding van inbraak in een schuurtje aan de Teteringsedijk. De melder gaf een signalement van de dader, die een fietsen zou hebben gestolen. De politie hield aan de hand van de beschrijving een 22-jarige man uit Deventer aan op de Teteringsedijk. Hij was in bezit van meerdere fietssleutels en gaf tijdens verhoor toe de inbraak te hebben gepleegd. De fietsen zijn teruggevonden en geretourneerd aan derechtmatige eigenaar. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

De verdachte is in verzekering gesteld en bleek ook nog een onherroepelijk vonnis van 780,- of 14 dagen celstraf. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg