Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

De voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 30 januari 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VENW/DGP-2008/635 - Onderwerp
Onderhoud spoor in Zeeland

Geachte voorzitter,

Tijdens het algemeen overleg van 23 januari 2008 heb ik toegezegd u nader te informeren over de wijze waarop tijdens de langdurige buitendienststelling in Zeeland van 22 maart tot 22 april NS zal zorgen voor optimaal en duidelijk vervangend vervoer en een goede communicatie naar de reiziger.

Navraag leert dat NS momenteel druk bezig is met de voorbereiding van het vervangend vervoer tijdens de langdurige buitendienststelling om de onvermijdelijke hinder die zal optreden voor de reiziger zo klein mogelijk te laten zijn. NS neemt de verbeterpunten die naar voren zijn gekomen uit de evaluatie van het vervangend vervoer tijdens de buitendienststelling in de herfstvakantie van 2007 mee in de voorbereiding.

Het nieuwe vervoersplan voor het vervangend vervoer wordt afgestemd op de specifieke Zeeuwse situatie. NS onderzoekt ook of er aanvullende maatregelen nodig zijn voor specifieke doelgroepen zoals scholieren. Bij de totstandkoming van het vervoerplan voor het vervangend vervoer werkt NS in nauw overleg met de provincie Zeeland, zowel voor wat betreft de inhoud van het vervangend vervoer als de communicatie erover met de reizigers. De provincie Zeeland heeft aangegeven dat het overleg in een open en constructieve sfeer plaatsvindt.

Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 - 351 6171 Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 - 351 7895

bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

VENW/DGP-2008/635

De inhoud van het vervoerplan zal eind februari bekend zijn. Hierna start NS de voorlichtingscampagne richting reizigers. Ik zal u eind februari nader informeren over de exacte inhoud van het vervoerplan van NS.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings


---